Τσίπρας κατά κυβέρνησης για ΑΜΚ Τράπεζας Πειραιώς: «Προσχεδιασμένο έγκλημα»


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Τράπεζα Πειραιώς, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «προσχεδιασμένο έγκλημα» σε βάρος του δημοσίου και χιλιάδων μικρομετόχων, για το οποίο θα αναζητηθούν ευθύνες.

«Όσες αμνηστεύσεις και να ψηφίσετε για τα τραπεζικά στελέχη, ούτε οι ποινικές ούτε πολύ περισσότερο οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης διαγράφονται», είπε ο κ. Τσίπρας και στράφηκε και προς τη Δικαιοσύνη. «Ελπίζω να υπάρχουν ακόμα δικαστές στην Αθήνα. Και για το μείζον αυτό ζήτημα και την πρωτοφανή και σκανδαλώδη διάταξή σας, να αναλάβει την ευθύνη και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου».

Όπως είπε στην παρέμβασή του, στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Ελληνικό, η κυβέρνηση μαζί με τη διοίκηση του ΤΧΣ και τη διοίκηση της τράπεζας, μεθοδεύει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που επιδιώκει να διαγράψει 16 δισ. ευρώ κρατική ενίσχυση που έχει λάβει την τελευταία δεκαετία, οδηγώντας το τραπεζικό ίδρυμα στα χέρια άγνωστων επενδυτών, αμφισβητούμενης οικονομικής ευρωστίας και δυναμικής.Source link

realhosting
loading...

Leave a Reply