ΕνημέρωσηΠολιτική

Τσίπρας: Οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ αφορούν κυρίως τις μεγάλες ιδιοκτησίες

Σε on camera δήλωσή του με αφορμή τη μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ που ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει πως η αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας λόγω της ακρίβειας δεν γίνεται ούτε με ημίμετρα ούτε με ελαφρύνσεις για λίγους.

Σε σχέση με τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζει πως έχει για άλλη μια φορά λίγους αποδέκτες και κυρίως τις μεγάλες ιδιοκτησίες, αφού ουσιαστικά απαλλάσσει τους μεγαλοϊδιοκτήτες από το συμπληρωματικό φόρο.

«Για τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες, δηλαδή τη συντριπτική πλειονότητα, απλώς προσπαθεί να μετριάσει τις υπέρογκες επιβαρύνσεις που έρχονται με τις νέες αντικειμενικές αξίες που τίθενται σε ισχύ. Η αντιμετώπιση του πρωτοφανούς κύματος της ακρίβειας που λαμβάνει διαστάσεις οικονομικής ασφυξίας για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, δεν γίνεται ούτε με ημίμετρα ούτε με ελαφρύνσεις που αφορούν κατά βάση λίγους. Απαιτούνται άμεσα μέτρα που θα ανακουφίσουν την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας», τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προτείνει:

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock