Τσίπρας: Οι πολίτες να δώσουν νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και με μία ψήφο


Σε προεκλογικούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα  στο ανοιχτό θέατρο της Νεάπολης Θεσσαλονίκης. Εξαπέλυσε «πυρά» κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά και ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και με μία ψήφο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ανίκανη και επικίνδυνη για τη διαχείριση της πανδημίας την κυβέρνηση, λέγοντας: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν αποδεικνύεται απλώς ανίκανη να διαχειριστεί μια τόσο κρίσιμη συνθήκη αλλά και επικίνδυνη», τόνισε ο κ. Τσίπρας, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση «είναι επικίνδυνη γιατί βάζει ιδεοληψίες, συμφέροντα και κέρδη πάνω από τις ζωές των ανθρώπων» αλλά και επειδή «βρήκε την πανδημία ως ευκαιρία σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες για να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα τόσο βαθιά τοξικό και κοινωνικά άδικο που μπροστά του θα ντρεπόταν ακόμα και η τρόικα».

Εξέφρασε την ελπίδα, «η αβάσταχτη ελαφρότητα και ο κυβερνητικός ερασιτεχνισμός στη διαχείριση της πανδημίας να μη μας οδηγήσουν ξανά σε ένα τέταρτο lockdown». Υπογράμμισε πως «αυτοί που λίγες μέρες πριν πανηγύριζαν για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο ότι νίκησαν οριστικά τον κορωνοϊό, είναι ικανοί να ξαναρίξουν τις ευθύνες στις πλάτες των πολιτών», «να μεταθέσουν τις δικές τους ανεπάρκειες και την αδράνεια και τις λανθασμένες εκτιμήσεις στην ατομική ευθύνη» και να διχάσουν τους πολίτες σε μια στιγμή που η κοινωνία μας χρειάζεται εμπιστοσύνη, ενότητα και αλληλεγγύη.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση