888 Τσαβούσογλου: Έτοιμη ανά πάσα στιγμή η Τουρκία να λάβει τους S-400 | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Τσαβούσογλου: Έτοιμη ανά πάσα στιγμή η Τουρκία να λάβει τους S-400

Τσαβούσογλου: Έτοιμη ανά πάσα στιγμή η Τουρκία να λάβει τους S-400

Έτοιμη να λάβει τους ρωσικούς S-400 δηλώνει η Άγκυρα, εν μέσω των ενστάσεων που έχουν εκφραστεί σε σχέση με τη συμφωνία από μέρους της Ουάσινγκτον.

Η Τουρκία είναι έτοιμη να λάβει το σύστημα αεράμυνας S-400 που αγοράζει από τη Ρωσία, από τη στιγμή που η Μόσχα θα δρομολογήσει τις αποστολές, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Θα το λάβουμε όταν η Ρωσία είναι έτοιμη να το παραδώσει. Ανά πάσα στιγμή», σημείωσε συγκεκριμένα ο Τσαβούσογλου.

Πρόσφατα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στην εφαρμογή της συμφωνίας, προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει συζήτηση για καμία ακύρωση (σ.σ. των προμηθειών). Πρόκειται για μία συμφωνία που έχει ολοκληρωθεί, προς τι οι συζητήσεις περί καθυστέρησης ή ακύρωσης; Αυτό δεν είναι στην ατζέντα».

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια των S-400 τον Δεκέμβριο του 2017. Η Άγκυρα έχει διαμηνύσει ότι η υπόθεση έχει κλείσει, με τις ΗΠΑ να προχωρούν στο «πάγωμα» της παράδοσης εξοπλισμού που σχετίζεται με τα F-35 στην Τουρκία.

Η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει την ανησυχία ότι εάν η Τουρκία λάβει τους S-400 και τα F-35, θα δημιουργηθεί κίνδυνος ασφάλειας, καθώς εμπειρογώμονες της Ρωσίας θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες σε σχέση με την τεχνολογία των μαχητικών αεροσκαφών.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! ΔΥΟ ΚΑΤΑΔΙΩΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Η Γαλλία …