Επικαιρότητα

Τώρα είναι ΑΡΓΑ, θα πάτε όλοι – όλες ΦΥΛΑΚΗ. Σύγκρουση κυβέρνησης – “ειδικών”: Θα γλυτώναμε 3.000 θανάτους αν η κυβέρνηση έπαιρνε μέτρα στα ΜΜΜ. Θα πληρώσουν για τους άδικους φόνους Ελλήνων

Ποια μέτρα προτείνει η Αθηνά Λινού για τα μέσα μεταφοράς στο πλαίσιο περιορισμού της πανδημίας.Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, μίλησε για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ενώ αναφέρθηκε στα μέτρα που θα έπρεπε να ληφθούν στα μέσα μεταφοράς.Η κυρία Λινού, μιλώντας στον ρ/σ Real FM 97.8, ρωτήθηκε για το τι θα έκανε… εάν ήταν η ίδια υπουργός Υγείας, με την ίδια να απαντά «Θα προσπαθούσα να πείσω την κυβέρνηση ότι, αν πάρουμε μέτρα προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα γλυτώναμε 3.000 θανάτους με τη μείωση της μετάδοσης. Εκεί γίνεται η μεγαλύτερη διασπορά».

 

«Περισσότερα δρομολόγια και τεχνική βελτίωση των λεωφορείων ώστε να έχουν παράθυρα και να είναι συνεχή ανοιχτά», προσέθεσε.Παράλληλα, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας επισήμανε ότι «κόστος ανά θάνατο μεταφράζεται σε 300.000 ευρώ, δηλαδή σχεδόν 1 δισ. ευρώ, καθώς για κάθε άνθρωπο που φεύγει από τη ζωή χάνονται χρόνια εργασίας, ξοδεύονται χρήματα σε εντατική, για υποστήριξη και αποκατάσταση της οικογένειας».

Επιπλέον, η κυρία Λινού χαρακτήρισε ως τρομακτική την κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, διότι «δεν βλέπουμε τάση μείωσης της θετικότητας, η οποία παραμένει υψηλή».

«Είναι αυξημένη η μεταδοτικότητα. Είναι σταθερά πολύ υψηλότερη από το 1, που σημαίνει ότι είναι πολύ εύκολο να μπούμε σε εκθετική αύξησης και να χάσουμε εντελώς τον έλεγχο της κατάστασης», προειδοποίησε.

Μάλιστα, η Αθηνά Λινού περιέγραψε -μεταξύ άλλων- με ποιο τρόπο θα γλύτωναν τη ζωή τους 3.000 ασθενείς COVID, αναλύοντας τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει η χώρα μας να ακολουθήσει στα ΜΜΜ, με αύξηση δρομολογίων και τεχνητά παράθυρα.

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock