ΕνημέρωσηΟικονομία

Πρωτομαγιά: Τι περιμένουν οι ξενοδόχοι για την τουριστική κίνηση

Με την τουριστική σεζόν να ξεκινά και τα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα ανοιχτά από τα τέλη Απρίλιου η φετινή Πρωτομαγιά δεν αποτελεί ένα τριήμερο όπως τα υπόλοιπα του έτους αλλά σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Το Πάσχα, που φέτος έπεσε δύο εβδομάδες πριν από την Πρωτομαγιά, με περίπου το 30% του συνόλου των καταλυμάτων της χώρας να έχουν επανεκκινήσει τη λειτουργία τους, βάσει των στοιχείων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, οι πληρότητες έφτασαν ακόμη και το 100% στους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας.

Με δεδομένο ότι την Πρωτομαγιά σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, θα έχουν λειτουργήσει και τα υπόλοιπα ξενοδοχεία, οι πληρότητες αναμένεται να ποικίλλουν ανά περίπτωση και ανά προορισμό ενώ σημαντικό ρόλο στο ποσοστό που θα διαμορφωθεί θα παίξουν οι αφίξεις των ξένων τουριστών.

Σε ό,τι αφορά στους Έλληνες επισκέπτες του τριημέρου με δεδομένο ότι η Πρωτομαγιά είναι πολύ κοντά στις ημέρες του Πάσχα και την έξοδο των εκδρομέων, εκείνοι αναμένεται ότι θα επιλέξουν κατά κύριο λόγο οδικούς προορισμούς. Η εσωτερική αγορά πάντως εκτιμάται ότι θα τονώσει ακόμη περισσότερο την, έτσι κι αλλιώς ενισχυμένη λόγω τουριστικής περιόδου, κίνηση το συγκεκριμένο τριήμερο.

Οι οιωνοί πάντως για το τρέχον έτος και βάσει των επίσημων στοιχείων που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα θετικοί. Το πρώτο δίμηνο του 2023 η τουριστική κίνηση ήταν αυξημένη κατά 83,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αντιστοιχούσε σε 1,2 εκατομμύρια ταξιδιώτες, έναντι 658,4 χιλ. ταξιδιωτών την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Η ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων αυξήθηκε κατά 77,0%, ενώ η αντίστοιχη μέσω οδικών σταθμών κατά 107,9%.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock