888 Υπέροχα… μοβ καβούρια! | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / VIRAL / Υπέροχα… μοβ καβούρια!

Υπέροχα… μοβ καβούρια!

Τέσσερα νέα είδη μοβ καβουριών ανακαλύφθηκαν στις Φιλιππίνες, και πιο συγκεκριμένα στο νησί Palawan, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο έγκριτο περιοδικό Ζωολογίας «Raffles», τα οποία, μάλιστα, είναι ενδημικά, δηλαδή δεν ζουν πουθενά αλλού.

Υπέροχα… μοβ καβούρια!

Γιατί μοβ; «Είναι γνωστό ότι τα καβούρια μπορούν να διακρίνουν τα χρώματα», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Δρ Hendrik Freitag. «Ως εκ τούτου, φαίνεται πιθανόν ότι ο χρωματισμός αυτός έχει μια συγκεκριμένη λειτουργία απόλυτα σχετική με τη λειτουργία του ζευγαρώματος», συμπληρώνει.

Υπέροχα… μοβ καβούρια!

Το Insulamon palawanense, όπως ονομάζεται το ένα από τα νέα είδη των μοβ καβουριών, ζει σε ποτάμια και ρέματα αλλά και στο έδαφος του ομώνυμου νησιού, το οποίο συνδυάζει δύο από τους σημαντικότερους βιοτόπους στον κόσμο.

Υπέροχα… μοβ καβούρια!

«Οι κίνδυνοι από τις εξορύξεις στο εν λόγω νησί είναι μεγάλοι και τα καρκινοειδή αυτά χρειάζονται την προστασία μας. Ακόμη και πολύ μικρές αλλαγές στο περιβάλλον μπορούν να οδηγήσουν σε πλήρη εξαφάνισή τους», επισήμανε ο Δρ Hendrik Freitag.

Υπέροχα… μοβ καβούρια!

Πέρα από την επιστημονική αξία πάντως, οι σπάνιες αυτές ποικιλίες μοβ καβουριών συμπληρώνουν κατά έναν τρόπο τη μοναδικότητα της φύσης, αποδεικνύοντας επιπλέον το μεγαλείο της!

Υπέροχα… μοβ καβούρια!

Υπέροχα… μοβ καβούρια!, 9.9 out of 10 based on 12 ratings

Πηγή

Δείτε επίσης

“Να πας να γ…ς παλιοκ@ργιολη” – Γιαγιά έρχεται αντιμέτωπη με τον κορωνοϊό – Τρελό ΒΙΝΤΕΟ!

Το χιούμορ πάντα χρειάζεται και ειδικά στις δύσκολες στιγμές. Δείτε το βίντεο:   Πιστεύω είναι …