888 ΥΠΔΑ: Αδυναμία παρέμβασης για τον συνδικαλιστή με «πλαστό» πτυχίο στην ΕΣΕΔ | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΥΠΔΑ: Αδυναμία παρέμβασης για τον συνδικαλιστή με «πλαστό» πτυχίο στην ΕΣΕΔ

ΥΠΔΑ: Αδυναμία παρέμβασης για τον συνδικαλιστή με «πλαστό» πτυχίο στην ΕΣΕΔ

Στην ΑΔΕΔΥ επιρρίπτει τις ευθύνες, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την τοποθέτηση του συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ Βασίλης Πολυμερόπουλος ο οποίος πριν από λιγότερο από δυόμιση μήνες καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για «πλαστό» τίτλο σπουδών, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, στο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων (ΕΣΕΔ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του, το ΥΠΔΑ στην «κείμενη νομοθεσία δεν προβλέπεται η δυνατότητα/αρμοδιότητα της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης να παρέμβει στην επιλογή της ΑΔΕΔΥ».

Μάλιστα, το ΥΠΔΑ νίπτει τας χείρα τους και υποστηρίζει ότι «οι συμμετέχοντες σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να αντιληφθούν τόσο το συμβολικό όσο και το ουσιαστικό περιεχόμενό της μεταρρύθμισης, η οποία και ήδη υλοποιείται».

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του, το ΥΠΔΑ, σημειώνει.

«Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του Ν. 4369/2016 (άρθρο10 – παράγραφος 1) το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων (ΕΣΕΔ) αποτελείται από:

· Τρείς εκπροσώπους του ΑΣΕΠ,

· Έναν εκπρόσωπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους,

· Έναν εκπρόσωπο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ),

· Έναν εκπρόσωπο του Συνηγόρου του Πολίτη,

· Έναν εμπειρογνώμονα που ορίζεται από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης,

· Έναν εμπειρογνώμονα σε θέματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού που ορίζεται από την ΑΔΕΔΥ,

· Έναν εμπειρογνώμονα που ορίζεται από τις κεντρικές εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ).

Ανάμεσα, λοιπόν, στους κοινωνικούς εταίρους που προβλέπονται από το σχετικό νόμο είναι και η ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 235/1.8.2017 έγγραφο που απέστειλε η ΑΔΕΔΥ στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο εμπειρογνώμονας σε θέματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, που ορίστηκε από την ίδια για το πρώτο τμήμα του ΕΣΕΔ, το οποίο αξιολογεί τις υποψηφιότητες για τις θέσεις Διοικητικών, Αναπληρωτών Διοικητικών, Τομεακών και Ειδικών Τομεακών Γραμματέων, είναι ο προεδρεύων της εκτελεστικής επιτροπής του Οργάνου, Βασίλης Πολυμερόπουλος, με αναπληρωτή τον Νικόλαο Αλεξόπουλο, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που εκδίδει την απόφαση συγκρότηση του ΕΣΕΔ, δεν μπορεί να επέμβει στην επιλογή της ΑΔΕΔΥ. Η συμμετοχή τους μέλους της στο Συμβούλιο, που γίνεται κατόπιν υπόδειξής του από τη Συνδικαλιστική Οργάνωση, είναι δεσμευτική και εναπόκειται αποκλειστικά στο προτείνον/υποδεικνύον (ΑΔΕΔΥ) όργανο να κρίνει αν συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις στο πρόσωπό του.

Σε κάθε περίπτωση, από την κείμενη νομοθεσία δεν προβλέπεται η δυνατότητα/αρμοδιότητα της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης να παρέμβει στην επιλογή της ΑΔΕΔΥ.

Οι συμμετέχοντες σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να αντιληφθούν τόσο το συμβολικό όσο και το ουσιαστικό περιεχόμενό της μεταρρύθμισης, η οποία και ήδη υλοποιείται.»

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

Κοινωνικό μέρισμα: «Κλείδωσε» ο αριθμός των δικαιούχων

Το κοινωνικό μέρισμα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Η επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κ. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *