ΥΠΕΞ: Η Αθήνα πιέζει για τον απεγκλωβισμό των ναυτικών του Angelic Power στα ανοιχτά της Κίνας


Η Ελλάδα ζητά τον ελλιμενισμό του πλοίου Angelic Power, να αφεθεί το πλήρωμα να εξέλθει και να του παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική βοήθεια, και αμέσως μετά να επαναπατρισθούν οι ναυτικοί το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, σχετικά με το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη με το ελληνικών συμφερόντων πλοίο στα ανοιχτά της Κίνας.

Κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών σήμερα, Πέμπη 1η Απριλίου, ο κ. Παπαϊωάννου επισήμανε πως το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε πλήρη συντονισμό με το συναρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, διαβεβαίωσε πως καταβάλλουν κάθε προσπάθεια και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος σε αυτή την πολύ δυσάρεστη περιπέτεια για τους ναυτικούς.

Ειδικότερα, ενημέρωσε πως ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας είναι σε συνεχή επαφή με τις τοπικές κινεζικές αρχές, ενώ ο προξενικός λιμενάρχης στη Σαγκάη έχει μεταβεί επί τούτου στο Γκουαγκτσού. Παράλληλα, ενημέρωσε πως η ελληνική πρεσβεία στο Πεκίνο έχει διαθέσει έναν υπάλληλο να ασχολείται αποκλειστικά με αυτό το ζήτημα.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση