ΕνημέρωσηΠολιτική

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σκέψεις για επιδότηση τύπου pass – Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου την Τρίτη

«Φρένο» στο αυξημένο κόστος των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, που καθιστούν απαγορευτικά τα ταξίδια για τους Έλληνες πολίτες, επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, καλώντας την Τρίτη σε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών έκανε λόγο για παρέμβαση της κυβέρνησης, με στόχο ληφθούν μέτρα εν όψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, αύριο Τρίτη (11/7) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου κατά την οποία θα αποφασιστεί το είδος της κυβερνητικής παρέμβασης. Δηλαδή, εάν θα πρόκειται για κάποιου τύπου pass, ή εάν θα πρόκειται για κάποια επιδότηση για τις άγονες γραμμές. Κατά πάσα πιθανότητα, αύριο Τρίτη (11/07) θα γίνουν και πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος, εκτός από τους τρεις στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, υπουργούς Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, Σταύρο Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκο, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Το «παρών» αναμένεται να δώσουν υφυπουργοί και γενικοί γραμματείας που σχετίζονται με το αντικείμενο.

Την Τετάρτη, δε, αναμένεται να κληθούν στο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους και να αναζητηθούν λύσεις κατά της αισχροκέρδειας με τα εισιτήρια.

«Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις»

Η κυβερνητική σύσκεψη και παρέμβαση έχει στόχο «να εξετάσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τις ακτοπλοϊκές τιμές και τα εισιτήρια», είπε με τη σειρά του ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. «Προφανώς, εκεί βλέπουμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που καταγράφονται κάποιες σημαντικές αυξήσεις. Εδώ πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν ότι οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει. Πρέπει να δοθούν κάποιες εξηγήσεις από την ακτοπλοϊκή αγορά, γιατί υπάρχουν αυξήσεις», τόνισε ο κ. Σκέρτος.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock