Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Εντός της εβδομάδας η νομοθετική αυλαία


Αδειάζει η άμμος στην κλεψύδρα για τη νομοθετική ρύθμιση που θα κωδικοποιεί το πλαίσιο υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. Η κυβερνητική προετοιμασία φαίνεται ότι βαίνει προς την ολοκλήρωσή της και η δημοσιοποίηση της ρύθμισης είναι, όπως όλα δείχνουν, θέμα λίγων εικοσιτετράωρων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νομικό περίβλημα θα περιληφθεί σε άρθρα νομοσχεδίου και θα συνοδευτεί από υπουργική απόφαση ή και ΚΥΑ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η νομοθετική κωδικοποίηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό θα δοθεί προς γνωμοδότηση τόσο στην Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής, όσο και προς την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Όπως έγραφε το CNN Greece, η κυβέρνηση επιδιώκει να διαλύσει τις σκιές των απολύσεων πάνω από τη νέα φάση στην εμβολιαστική εκστρατεία που σηματοδοτεί η έναρξη της υποχρεωτικότητας. Θα στηρίζεται σε ένα καρέ ρυθμίσεων που καταρχάς θα αποσυνδέει τις απολύσεις από την άδεια άνευ αποδοχών, στην οποία θα βγαίνουν αναγκαστικά όσοι δεν κάνουν την πρώτη δόση έως τα προσδιορισμένα χρονικά όρια. Επιπλέον θα προβλέπει ότι η διάρκεια της αναστολής εργασίας θα λήγει μαζί με τον υγειονομικό συναγερμό.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση