ΕνημέρωσηΠολιτική

Μητσοτάκης – Μπάιντεν: Τι φέρνει πιο κοντά μια συνάντηση των δυο ηγετών

Οι συνθήκες που φέρνουν πιο κοντά το ενδεχόμενο για μια συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τζο Μπάιντεν, δημιουργούνται ενόψει της παρουσίας του Προέδρου των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες. Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που συγκαλείται εκτάκτως την ερχόμενη Τετάρτη 23 Μαρτίου ενώ θα δώσει το παρών και στη συνεδρίαση των 27 ευρωπαίων ηγετών, η οποία είναι προγραμματισμένη εικοσιτέσσερις ώρες αργότερα, στις 24 Μαρτίου στην έδρα της Ε.Ε.

Από την Αθήνα αποφεύγεται κάθε νύξη προς αυτήν την κατεύθυνση με αρμόδια στελέχη να αποφεύγουν είτε να επιβεβαιώσουν, είτε να διαψεύσουν την πιθανότητα ενός τετ-α-τετ Μητσοτάκη και Μπάιντεν. Σε κάθε περίπτωση όμως, άλλες πηγές, υπενθύμιζαν ότι πάντοτε στο περιθώριο των εκδηλώσεων που γίνονται σε αυτό το επίπεδο, όλα είναι ανοιχτά.

Άλλωστε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τη διοίκηση Μπάιντεν, μοιράζονται έναν εξαιρετικά λειτουργικό δίαυλο απευθείας επικοινωνίας. Οι δυο ηγέτες μάλιστα στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μετά την ανάληψη της αμερικανικής προεδρίας από τον Τζο Μπάιντεν, είχε αποδεχτεί την πρόσκληση να επισκεφθεί τις ΗΠΑ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock