Υπόθεση Folli Follie: Νέα πρόσωπα έβαλε στο «κάδρο» η εισαγγελική πρόταση


Μέσα σε 671 σελίδες η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Μιχαλοπούλου περιγράφει και αναλύει όλα εκείνα τα στοιχεία που την οδήγησαν να εισηγηθεί την παραπομπή σε δίκη τριών μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου και ακόμα 18 κατηγορουμένων για την υπόθεση της Folli Follie.

Η εισαγγελική λειτουργός αξιολογώντας τα στοιχεία της ανακριτικής διαδικασίας προτείνει να παραπεμφθούν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 21 εκ των 31 προσώπων που αρχικά είχαν διωχθεί. Μεταξύ αυτών εκτός από την οικογένεια των Δημήτρη, Τζώρτζη και Καίτης Κουτσολιούτσου, περιλαμβάνονται ακόμα τέσσερις κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι καταζητούμενοι, ο άλλοτε στενός συνεργάτης της οικογένειας, CFO του Υποομίλου της FFG στην Ασία και τρεις Ασιάτες. Διαφορετική ποινική μεταχείριση επιφύλαξε η εισαγγελέας για άλλους οκτώ κατηγορουμένους εισηγούμενη την απαλλαγή τους, ενώ για άλλους δύο προτείνει να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη λόγω θανάτου.

Τα αδικήματα για τα οποία κατά περίπτωση η εισαγγελέας ζητεί να λογοδοτήσουν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτή που λειτουργούσε σαν «καλοκουρδισμένο ρολόι» είναι απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση της αγοράς, συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση