Κόσμος

Υπό διωγμό η ανεξάρτητη δημοσιογραφία στο Χονγκ Κονγκ

Τρίτο ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης ανακοινώνει την αναστολή της λειτουργίας του στο Χονγκ Κονγκ, καθώς οι δημοσιογράφοι φοβούνται πλέον για την ασφάλειά τους στην πρώην βρετανική αποικία που θεωρούνταν για καιρό -εξαιτίας της αυτονομίας της από την Κίνα– προπύργιο της ελευθερίας του Τύπου στην Ασία, και πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης είχαν δημιουργήσει εκεί τις περιφερειακές τους έδρες.

Το κλίμα έχει επιδεινωθεί σημαντικά μετά την καταστολή των φιλοδημοκρατικών κινητοποιήσεων του 2019, ενώ το 2020 το Πεκίνο επέβαλε στο Χονγκ Κονγκ έναν δρακόντειο νόμο περί εθνικής ασφάλειας, ο οποίος έχει αναχθεί στο βασικό εργαλείο φίμωσης οποιασδήποτε φωνής αντιπολίτευσης.

Οι δημοσιογράφοι του ειδησεογραφικού δικτυακού τόπου CitizenNews του Χονγκ Κονγκ κατήγγειλαν σήμερα, Δευτέρα, την επιδείνωση της ελευθερίας του Τύπου στην περιοχή αυτή, λίγες ώρες αφού ο ιστότοπος ανακοίνωσε ότι σταματά τη λειτουργία του λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια των δημοσιογράφων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock