888 Υπ.Εργασίας: Παραχωρεί στο δήμο Αθηναίων κενά καταστήματα της Στοάς των Εμπόρων | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Υπ.Εργασίας: Παραχωρεί στο δήμο Αθηναίων κενά καταστήματα της Στοάς των Εμπόρων

Υπ.Εργασίας: Παραχωρεί στο δήμο Αθηναίων κενά καταστήματα της Στοάς των Εμπόρων

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των εποπτευόμενων φορέων ΦΚΑ (φορείς κοινωνικής ασφάλισης)/ΟΑΕΔ, με τίτλο: «Ανάκτηση των Ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας-Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης», παραχωρεί προς χρήση στο δήμο Αθηναίων τα κενά καταστήματα της Στοάς των Εμπόρων (Βουλής 8-10), ιδιοκτησίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Τα 11 κενά καταστήματα θα συμμετέχουν στο υπό εξέλιξη πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων «ΠΟΛΗ2» για οκτώ μήνες. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η παρέμβαση «Κατάστημα στο Κέντρο» στοχεύει στην τόνωση της οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας, υποστηρίζοντας το άνοιγμα κλειστών καταστημάτων από νέους δημιουργικούς πυρήνες, επιχειρηματίες και δίκτυα, ώστε να μετατραπούν σε εστίες δραστηριότητας με επιρροή στην πόλη.

Το υπουργείο Εργασίας υλοποιεί την Ά φάση του πιλοτικού προγράμματος τόσο προς όφελος του δημοσίου όσο και των τοπικών κοινωνιών, υποστηρίζοντας την ενεργοποίηση κενών εμπορικών χώρων σε εμβληματικά σημεία του κέντρου της Αθήνας, όπως η Στοά των Εμπόρων.

Στο πλαίσιο της αναβίωσης του διατηρητέου Μεγάρου του πρώην Ταμείου Εμπόρων, δύο ιστορικές επιχειρήσεις που βρίσκονται στην είσοδο της Στοάς χαρακτηρίστηκαν πρόσφατα διατηρητέες ως προς τη χρήση τους από το υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για το ζαχαροπλαστείο «Άριστον» και το Ωρολογοποιείο «Σιδέρης», που λειτουργούν συνεχόμενα από τις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ στους ορόφους του Μεγάρου πρόκειται να στεγαστεί η έδρα της Enterprise Greece.

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

ΟΑΕΔ -Νέα Κοινωφελής: Η Πρόσκληση, οι 36.500 θέσεις, οι ειδικότητες & τα προσόντα (πίνακες)

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Την Δημόσια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *