888 Φάμελλος: Η παραίτηση Κοτζιά δεν επηρεάζει την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φάμελλος: Η παραίτηση Κοτζιά δεν επηρεάζει την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών

Φάμελλος: Η παραίτηση Κοτζιά δεν επηρεάζει την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών

«Ο Νίκος Κοτζιάς τίμησε το χαρτοφυλάκιό του και τόλμησε να ανοίξει καίρια ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής, τα οποία εμπλούτισε με τη σκέψη του και τον λόγο του. Πρόκειται για ζητήματα που είχαν μείνει εδώ και χρόνια σε εκκρεμότητα, με ευθύνη κυρίως της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο αν. υπουργός ΠΕΝ, Σ. Φάμελλος, στον «Real 97.8 Fm», ερωτηθείς για την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών και την ανάληψη του υπουργείου από τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Φάμελλος εξήρε το έργο του παραιτηθέντα υπουργού στη χάραξη εξωτερικής πολιτικής της χώρας και σημείωσε ότι «η ανάληψη του χαρτοφυλακίου από τον ίδιο τον πρωθυπουργό τονίζει την ανάγκη ολοκλήρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα βαδίζει απαρέγκλιτα προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την πΓΔΜ, εφόσον τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από τη γείτονα».

«Ο Νίκος Κοτζιάς έδωσε ρεαλιστική υπόσταση στην εξωτερική πολιτική της χώρας και ανέλαβε να κλείσει ανοικτά και χρονίζοντα ζητήματα στο πεδίο της διπλωματίας» είπε ο αν. υπουργός ΠΕΝ προσθέτοντας πως το συμφέρον της χώρας επιβάλλει καλές και ειρηνικές σχέσεις στην περιοχή, οι οποίες ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική των βαλκανικών χωρών, αλλά και τον ρόλο της Βορείου Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης ως μητρόπολης των Βαλκανίων. «Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού αμέσως μετά την παραίτηση Κοτζιά, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση παραμένει πιστή στην εθνική γραμμή και στην υπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος» κατέληξε ο κ. Φάμελλος.

newsbeast.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Ελεύθερη χωρίς όρους η Ρένα Δούρου για την τραγωδία στην Μάνδρα [pics]

Ελεύθερη χωρις περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία της για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας …