888 Φέτος το Καλοκαίρι, ταξιδέψτε με ασφάλεια | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φέτος το Καλοκαίρι, ταξιδέψτε με ασφάλεια

Φέτος το Καλοκαίρι, ταξιδέψτε με ασφάλεια

Λίγο πριν τη μεγάλη έξοδο των εκδρομέων του Καλοκαιριού, αξίζει να τονίσουμε -και φυσικά να εμπεδώσουμε- τη σημασία της οδικής ασφάλειας και να εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να διασφαλίσουμε την ομαλή επιστροφή από τους προορισμούς μας.

Εμείς βρεθήκαμε στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης της Bridgestone στη Ρώμη και μέσα από μια μοναδική, εκπαιδευτική εμπειρία, μάθαμε τα πάντα για την οδική ασφάλεια και συγκεκριμένα, για τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ελαστικά που χρησιμοποιούμε.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Ε.Ε., το 2016 καταγράφηκε αύξηση του αριθμού των νεκρών από τροχαία στην Ελλάδα. Δυστυχώς, πολλά από τα δυστυχήματα αυτά, σχετίζονται με την ποιότητα των ελαστικών. Αξίζει, συνεπώς, να μεριμνήσουμε και να εξετάσουμε αναλυτικά τους παράγοντες που μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια στις μετακινήσεις μας.

Μια ματιά στα παρακάτω στοιχεία, είναι αρκετή για να πείσει τον καθένα, ότι τα ελαστικά, μπορούν να εξελιχθούν σε μεγάλο «πονοκέφαλο» για τους οδηγούς, ειδικότερα δε αν είναι παλιά, φθαρμένα ή υπολείπονται ποιότητας.

Το 80% των οδηγών ανησυχεί για την ασφάλειά του εξαιτίας των ελαστικών

Πιο αναλυτικά, τα τελευταία τέσσερα χρόνια το 60% των οδηγών στον κόσμο έχει πάθει λάστιχο, ενώ πάνω από το 50% των περιπτώσεων έχει λάβει χώρα σε άβολες τοποθεσίες και το 23% κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την ίδια ώρα, ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών (για την ακρίβεια το 72%) δεν γνωρίζει πώς να αλλάξει λάστιχο, ενώ το 93% των οδηγών που έπαθε λάστιχο έχασε έως και τρις ώρες από τον πολύτιμο χρόνο του.

Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι, ωστόσο, ότι το 80% των οδηγών, ανησυχεί για την ασφάλειά του έπειτα από ένα κάποιο πρόβλημα στα λάστιχα, φοβούμενο ότι μπορεί να εμπλακεί σε κάποιο τροχαίο ατύχημα.

Τεχνολογικά εξελιγμένα ελαστικά για όλους

Η ανάγκη εξεύρεσης λύσης ενέπνευσε τη Bridgestone, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ελαστικών στον κόσμο, να αναπτύξει μια μοναδική τεχνολογία ικανή να προσφέρει άνεση και ασφάλεια στο δρόμο όχι μόνο για λίγους, αλλά για όλους τους τύπους των επιβατικών οχημάτων με TPMS, δηλαδή Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης των Ελαστικών.

Δείτε επίσης

«Τελεταί Μπούκουρας»: Έφτιαξε κηδειόχαρτα για όσους κυκλοφορούν άσκοπα (photo)

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το «Τελεταί Μπούκουρας» είναι μία σελίδα που υπάρχει στα social …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *