888 Φίλης: Καμιά ουσιαστική πρόοδος στην κακοποίηση των ζώων | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φίλης: Καμιά ουσιαστική πρόοδος στην κακοποίηση των ζώων

Φίλης: Καμιά ουσιαστική πρόοδος στην κακοποίηση των ζώων

Η απόρριψη της συνταγματικής κατοχύρωσης της Προστασίας των Ζώων χαρακτηρίστηκε ως ένα «μεγάλο πολιτικό λάθος» από τον βουλευτή Α’ Αθήνας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, ο οποίος τόνισε πως «επιβάλλεται τώρα, το συντομότερο δυνατό, όσα περιελάμβανε η πρόταση του άρθρου 24Α για την Προστασία των Ζώων, να περιληφθούν σε νόμο και να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή».

Σε δήλωσή του, ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι οι καταγγελίες για την κακοποίηση ζώων στη χώρα μας «δίνουν και παίρνουν και, παρά την αυστηροποίηση της σχετικής νομοθεσίας τα τελευταία χρόνια, δεν διαπιστώνεται καμιά ουσιαστική πρόοδος», υπενθυμίζοντας το πρόσφατο περιστατικό κακοποίησης κουταβιών στην Ηλεία, που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Όπως τόνισε και σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Παιδεία, «ως αντίδοτο… χρειάζεται χρόνο για να αποδώσει καρπούς» και «έτσι, η ισχυροποίηση και θωράκιση του Νόμου με κάθε τρόπο προβάλλει ως επείγουσα και επιτακτική».

«Η συνταγματική κατοχύρωση της Προστασίας των Ζώων, ως συμβολική περισσότερο χειρονομία ενίσχυσης των υφιστάμενων, αλλά πλημμελώς εφαρμοζόμενων νόμων και ως ισχυρό μήνυμα προς τη δικαστική εξουσία και την αστυνομία για την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας, προβάλλει ως αναγκαία πολιτική παρέμβαση προς την κατεύθυνση που υποδεικνύει το διεθνές προοδευτικό Κίνημα για την Προστασία και την Ευζωία των κάθε λογής ζώων», σημείωσε ο βουλευτής.

Και προσέθεσε «Ατυχώς, η πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 24Α ναυάγησε, μέσα σε ένα κλίμα ακατανοησίας, σύγχυσης και διφορούμενων ερμηνειών για την τύχη του συγκεκριμένου άρθρου στην επόμενη, αναθεωρητική Βουλή».

Επίσης, ανέφερε ότι «το αρνητικό κλίμα επιδείνωσε ακόμη πιο πολύ η συγχαρητήρια ανακοίνωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας που ούτε λίγο ούτε πολύ αφήνει να εννοηθεί ότι επηρέασε έμμεσα και άμεσα βουλευτές και υπουργούς, ώστε, να καταψηφίσουν την πρόταση. Προβληματική, το λιγότερο, αυτή η παρέμβαση που πιστεύουμε ότι θα διαψευστεί αρμοδίως».

Ο κ. φίλης επισήμανε καταληκτικά ότι «μια σύγχρονη, προοδευτική και με ενσυναίσθηση Αριστερά δεν μπορεί παρά να υιοθετεί δίχως κανένα δισταγμό το αίτημα ενός πολυπληθούς και διαρκώς αυξανόμενου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας για την Προστασία και την Ευζωία των άλλων μη ανθρώπινων, νοημόνων και συναισθανόμενων ζώων. Αλλά και το σύνολο του πολιτικού συστήματος πρέπει να αντιληφθεί τι έχει συμβεί και να διορθώσει ένα μεγάλο πολιτικό λάθος».

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

«Η Γλυφάδα μας» – Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Που Εκλέγονται Στην Γλυφάδα

Η «μάχη» των υποψηφίων για τις 32 έδρες με τελευταία ενημέρωση στις 27/5/2019, 17:37, σύμφωνα …