Επικαιρότητα

Μεσολόγγι: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα – Ψάχνουν για συνεργούς

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής έρευνας έδειξε ότι ο Μπάμπης πυροβολήθηκε μια φορά και από κοντινή απόσταση.

Μάλιστα, όπως έδειξε και η αυτοψία που έγινε στον τόπο της δολοφονίας, χρησιμοποιήθηκε δεκάβολο μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιείται στο κυνήγι αγριογούρουνου. Ο άτυχος 31χρονος δέχθηκε τα σκάγια του όπλου από μπροστά και ψηλά, ενώ κοντά στο σημείο του εγκλήματος εντοπίστηκε και κομμάτι από φυσίγγιο που έχει σταλεί για έλεγχο στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Στο μεταξύ, στις φυλακές Κορυδαλλού στην Αθήνα έχει μεταφερθεί ο 50χρονος κρεοπώλης, αφού κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την πολύωρη απολογία του.

Ψάχνουν για συνεργούς

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται η πιθανότητα και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση, ενώ έμφαση δίνεται στο να βρεθεί το κίνητρο και για αυτό αναζητούνται και μαρτυρίες.

Όπως μάλιστα αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο εντοπισμός της σορού σίγουρα θα δώσει στοιχεία τα οποία θα αποκλείσουν ή θα αποδείξουν και τη συμμετοχή ίσως και κάποιου συνεργού.

Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται τα μέχρι τώρα ευρήματα που έχουν συλλεχθεί από το σημείο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να εντοπιστεί το όπλο του εγκλήματος.

Στο μεταξύ, στην τελευταία του κατοικία οδηγείται σήμερα (24/01) ο 31χρονος Μπάμπης Κούτσικος, την ώρα που ο 50χρονος βασικός ύποπτος επιμένει στους ισχυρισμούς του ότι είναι «αθώος».

Ο στρατός στις έρευνες

Παράλληλα, ειδική ομάδα του Στρατού στη συλλογή μετάλλων επιστρατεύεται σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, στις έρευνες για τον εντοπισμό της καραμπίνας και του κινητού τηλεφώνου του θύματος, με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων ανίχνευσης.

Τρία σκυλιά εκπαιδευμένα στην ανεύρεση θανόντων, συμμετείχαν επί δύο ημέρες στις έρευνες για τον εντοπισμό του Μπάμπη, με το 3,5 ετών λαγωνικό «Echo» – βέλγικος ποιμενικός – να εντοπίζει τη σορό το μεσημέρι της Δευτέρας.

Τα σενάρια που εξετάζονται

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σενάριο της μεταφοράς της σορού στη βαλτώδη περιοχή στη θέση Ευαγγελίστρια στον Κάμπο Ευηνοχωρίου, αποκλείεται από την ΕΛ.ΑΣ.

«Η πράξη του εγκλήματος έγινε σ’ εκείνο το σημείο» τόνισε μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα ανώτατος αξιωματικός, την ώρα που αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι «η έρευνα δεν σταματάει μέχρι να βρούμε όλα τα στοιχεία. Δεν μένουμε μόνο στον 50χρονο και σε πρόσωπα του περιβάλλοντός του, θα ”απλώσουμε” την έρευνα και προς άλλες κατευθύνσεις».

Στο μεταξύ, οι Αρχές δεν αποκλείουν ο άτυχος Μπάμπης να έχει πυροβοληθεί με το δικό του όπλο, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί αν και όποτε βρεθεί η καραμπίνα του.

Στο «κάδρο» τρία άτομα

Την ίδια ώρα, ο κρεοπώλης επιμένει ότι δεν έχει σχέση με το έγκλημα.

Το DNA που έχει ληφθεί όμως από τα νύχια και τα ρούχα του Μπάμπη θα δώσει στοιχεία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ενώ ήδη η ανακρίτρια έχει δώσει εντολή για λήψη DNA και από τον κρεοπώλη, ο οποίος βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο κελί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ αναμένεται να κληθεί εκ νέου σε συμπληρωματική απολογία.

Από την πλευρά της, η οικογένεια του Μπάμπη κάνει λόγο για ύπαρξη συνεργών που βοήθησαν τον κρεοπώλη στο έγκλημα, ενώ στο «κάδρο» βρίσκονται ήδη τρία άτομα με τον έναν από αυτούς να έχει κληθεί από τις Αρχές για κατάθεση.

Τι άλλαξε στην κατάθεσή του ο 50χρονος – Οι νέοι ισχυρισμοί

«Έχω τα χέρια μου καθαρά, δεν έχω καμία σχέση», είπε o κρεοπώλης, σύμφωνα την τοπική ιστοσελίδα pelop.gr, στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών που τον επισκέφθηκαν χθες στο κελί του.

Ο 50χρονος, εμμένει στην τακτική της άρνησης που έχει υιοθετήσει εξ’ αρχής και δεν αποδέχεται τη διάπραξη του εγκλήματος.

Σύμφωνα ωστόσο με το Mega, αν και τις προηγούμενες ημέρες ο κρεοπώλης έπεσε σε αντιφάσεις για τη συνάντηση που είχε με τον 31χρονο Μπάμπη πριν εξαφανιστεί στο Μεσολόγγι, εν τέλει παραδέχθηκε ότι τον συνάντησε πριν χαθούν οριστικά τα ίχνη του.

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές εξετάζουν τους νέους ισχυρισμούς του 50χρονου, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Μπάμπης ήταν κυνηγός θησαυρών και ότι συνεργαζόταν με άλλα δύο άτομα χωρίς να τα κατονομάσει.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 50χρονος κατά την απολογία του θέλησε να ακυρώσει το κίνητρο που του αποδίδουν σχετικά με τις οικονομικές διαφορές που είχε με το θύμα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock