888 Φλαμπουράρης: Ρύθμιση-ανάσα σε εργολάβους και αγοραστές ακινήτων | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φλαμπουράρης: Ρύθμιση-ανάσα σε εργολάβους και αγοραστές ακινήτων

Φλαμπουράρης: Ρύθμιση-ανάσα σε εργολάβους και αγοραστές ακινήτων

«Ανάσα σε χιλιάδες εργολάβους και ενδιαφερόμενους αγοραστές ακινήτων που αδυνατούσαν μέχρι και σήμερα να προχωρήσουν στις σχετικές αγοραπωλησίες λόγω νομοθετικών στρεβλώσεων δίνει η νέα ρύθμιση που υπερψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, με την πρόσθετη επισήμανση ότι ικανοποιείται «με αυτό τον τρόπο το πάγιο αίτημα πλειάδας συμπολιτών μας που είχαν αποταθεί στην πλατφόρμα της Καθημερινότητας (www.kathimerinotita.gov.gr)».

«Επί χρόνια», εξηγεί σχετικά ο υπουργός Επικρατείας, «οι εργολήπτες κατασκευαστές δεν μπορούσαν να πουλήσουν το ακίνητο που είχαν λάβει ως εργολαβικό αντάλλαγμα, σε περίπτωση που οι οικοπεδούχοι (οι οποίοι πρέπει απαραιτήτως να παρίστανται στις σχετικές συμβολαιογραφικές πράξεις ως εκ τρίτου συμβαλλόμενοι), δεν διέθεταν φορολογική ενημερότητα λόγω αρρύθμιστων οφειλών.

Με τη νέα διάταξη που επιψηφίστηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Ι) Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων, ΙΙ) Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2258 και άλλες διατάξεις και ΙΙΙ) Λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Οικονομικών» (άρθρο 37 περί τροποποίησης του άρθρου 54Α του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας), ο οικοπεδούχος, που ούτως ή άλλως δεν λαμβάνει χρήματα από την αγοραπωλησία, θα μπορεί να λαμβάνει πλέον έκδοση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας από την οικεία Δ.Ο.Υ. που θα περιγράφει αναλυτικά την οφειλή του, την οποία και θα προσκομίζει στο συμβολαιογραφικό γραφείο προκειμένου να ξεμπλοκάρει η αγοραπωλησία», αναφέρει κλείνοντας ο Αλ. Φλαμπουράρης.

newsbeast.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

«Η Γλυφάδα μας» – Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Που Εκλέγονται Στην Γλυφάδα

Η «μάχη» των υποψηφίων για τις 32 έδρες με τελευταία ενημέρωση στις 27/5/2019, 17:37, σύμφωνα …