Φον ντερ Λάιεν από Κύπρο: Οι έγνοιες σας είναι και δικές μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια


Την πλήρη αλληλεγγύη της ευρωπαϊκής οικογένειας προς την Κύπρο για τη δοκιμασία που περνάει λόγω των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς σε ορεινές περιοχές της Λεμεσού και της Λάρνακας εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται από σήμερα στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη.

Η κα φον ντερ Λάιεν έφτασε το απόγευμα στην Κύπρο και αμέσως μετά την άφιξή της μετέβη στο Πολιτιστικό Κέντρο Οράς, όπου την υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Στο Πολιτιστικό Κέντρο Οράς η κα φον ντερ Λάιεν είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ομάδα πυροσβεστών και μελών του Τμήματος Δασών οι οποίοι έδωσαν ανάμεσα σε άλλους τη μάχη με τις φλόγες κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Μιλώντας στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο, παρουσία και των υπουργών Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, και Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, του κυβερνητικού εκπροσώπου, των Κοινοτικών Αρχών και κατοίκων της περιοχής, ο πρόεδρος της Κύπρου ανέφερε προς τους «ηρωικούς άνδρες της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Δασών», ότι «είναι μεγάλη χαρά και τιμή που καλωσορίζω στην κοινότητα Οράς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και αυτό αποδεικνύει το πόση σημασία έχει να είναι κανείς μέρος μιας ευρύτερης οικογένειας όπως η ΕΕ. Η εδώ παρουσία της Προέδρου δεν είναι παρά η απτή απόδειξη της σημασίας που αποδίδεται στα προβλήματα που τα κράτη μέλη μπορεί να αντιμετωπίζουν, και η καταστροφή που όλοι γίναμε μάρτυρες – περισσότερο εσείς οι κάτοικοι που έχετε υποστεί τις συνέπειες – που έχει επισυμβεί το σαββατοκύριακο είναι κάτι που ευαισθητοποίησε την ΕΕ και ιδιαίτερα την Πρόεδρο, για αυτό και είναι παρούσα. Σήμερα η κυβέρνηση πήρε μια σειρά από αποφάσεις ώστε γενναιόδωρα να σταθεί δίπλα σας για να δούμε την αναγέννηση της ωραίας Οράς, αλλά και των υπόλοιπων εξαιρετικών κοινοτήτων της περιοχής. Θέλω να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε και η ΕΕ μέσα από το ταμείο αλληλεγγύης να έρθει συμπαραστάτης με συγκεκριμένη βοήθεια και προγράμματα για να ξαναζωντανέψουμε αυτό που βιώναμε πριν το Σάββατο. Να έχετε δύναμη και κουράγιο. Έχει σημασία το πείσμα, η θέληση, για να πάμε μπροστά. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας, εσείς βάλτε απλώς το πείσμα και να είστε βέβαιοι ότι θα ξαναζήσουμε τις ίδιες ωραίες στιγμές που ζούσαμε και στο παρελθόν».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση