ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Φορητή διαγνωστική πλατφόρμα για τον κορωνοϊό από ελληνική startup

Την εμπορική διάθεση της φορητής μοριακής διαγωνιστικής πλατφόρμας “PEBBLE” (βότσαλο) καθώς και το συμβατό με αυτή διαγνωστικό τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού ανακοίνωσε η BIOPIX-T, μία ελληνική startup που δραστηριοποιείται στη συγκεκριμένη αγορά.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η “PEBBLE qcLAMP Platform”, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, είναι η πρώτη ελληνική φορητή συσκευή μοριακής διαγνωστικής βασισμένη στην τεχνολογία LAMP (Ισοθερμική PCR), η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σημείο φροντίδας (Point-of-Care), είναι γνωστοποιημένη στον ΕΟΦ, βάση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 98/79 IVDD και αντίστοιχα κοινοποιημένη στα κράτη- μέλη της Ε.Ε. Επιπρόσθετα έχει εγγραφεί στον ΕΟΦ και το αντίστοιχο διαγνωστικό σύνολο για την ανίχνευση του νέου κορωνοϊού, που χρησιμοποιείται μαζί με το διαγνωστικό όργανο με την ονομασία “COV19 qcLAMP kit”.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως η αξιοπιστία της συσκευής συγκρίνεται με τις αντίστοιχες «συσκευές αναφοράς» του εργαστηρίου, που κοστίζουν όμως δεκάδες φορές περισσότερο και δεν μπορούν να μεταφερθούν στα σημεία ενδιαφέροντος. Προσφέρεται έτσι στους αρμόδιους φορείς ένα εξαιρετικό νέο όπλο για τη διαχείριση της πανδημίας αφού θα μπορούν να διενεργούνται ταχύτατα (μέσα σε 30 λεπτά) σαφώς πιο αξιόπιστα μοριακά tests με κόστος συγκρίσιμο με αυτό των rapid tests.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock