Επικαιρότητα

«Φουσκώνει» νέο κύμα της πανδημίας, υπό εξέταση επιπλέον μέτρα-«ασπίδα»

Τόσο τα επίσημα δεδομένα των τελευταίων 24ώρων, όσο και οι εκτιμήσεις των ειδικών για τον ρυθμό εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον, δεν επιτρέπουν εφησυχασμό για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Όλες οι παράμετροι που συνθέτουν την επιδημιολογική εικόνα πρόκειται να εξεταστούν ενδελεχώς από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας τη Δευτέρα και όπως όλα δείχνουν η λήψη νέων μέτρων είναι προ των πυλών.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει ήδη προαναγγείλει παρεμβάσεις στον χώρο της διασκέδασης, όπου την παραμονή των Χριστουγέννων παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού και σε ορισμένες περιπτώσεις περιστατικά μη τήρησης των μέτρων, που οδήγησαν σε πρόστιμα και άλλες κυρώσεις.

Τα μέλη της Επιτροπής και τα κυβερνητικά στελέχη εξετάζουν διάφορα σενάρια για το πακέτο μέτρων που θα τεθεί σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα. Υπό μελέτη βρίσκεται τόσο το μείγμα των μέτρων, όσο και ο χρόνος που θα τεθούν σε ισχύ. Πρόθεση όλων είναι να ληφθούν αποφάσεις για ήπιες παρεμβάσεις που θα εφαρμοστούν μετά τις 3 Ιανουαρίου, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική ανάλυση των στοιχείων των τελευταίων 24ώρων. Εφόσον κριθεί αναγκαίο, δεν αποκλείεται να προκριθεί ένα αυστηρότερο πακέτο μέτρων ή ο χρόνος υλοποίησής τους να καθοριστεί νωρίτερα από την Πρωτοχρονιά.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock