Φραγκογιάννης: Οι σχέσεις Ελλάδας – Λιβύης αποκτούν νέα αφετηρία


Τη νέα αφετηρία που επιχειρεί η Ελλάδα στις σχέσεις της με την Λιβύη, και το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης που μετέφερε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του εκεί εξηγεί σε άρθρο του το Σάββατο στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης.

«Ταξίδεψα πριν από λίγες μέρες στη γειτονική μας χώρα εκπληρώνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα την υπόσχεση που έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίσημη επίσκεψή του στη Λιβύη τον περασμένο Απρίλιο, για να παραστώ στα εγκαίνια του προξενείου μας στην Βεγγάζη. Κυρίως όμως για να μεταφέρω μήνυμα στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης στις προσπάθειες της Λιβύης για ειρήνη και πρόοδο. Μακριά από ξένους στρατούς και συμφέροντα. Και με μοναδική πυξίδα την ασφάλεια και την ευημερία στη Μεσόγειο» αναφέρει ο κ. Φραγκογιάννης.

Η υποδοχή, όπως λέει, παντού υπήρξε θερμή συνοδευόμενη ανελλιπώς από τη φράση «είστε στη δεύτερη πατρίδα σας» η οποία γέννησε την ευκαιρία ανταπόδοσης της φιλοφρόνησης: «Αν η Λιβύη είναι η δεύτερη πατρίδα μας, τότε η Ελλάδα είναι δεύτερη πατρίδα για όλους εσάς».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση