ΦΣΑ: Τέλος τα δωρεάν self test στην Αττική από 19 Ιουνίου – Αιχμές για την αξιοπιστία τους


Από την 19η Ιουνίου 2021 διακόπτεται οριστικά η χορήγηση δωρεάν self test από τα φαρμακεία που είναι μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο. Παράλληλα, αφήνουν αιχμές για την αποτελεσματικότητά τους.

Όπως σημειώνει ο Φαρμευτικός Σύλλογος Αττικής, εξ αρχής είχε σοβαρές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία των self test, τα οποία «η κυβέρνηση ήθελε να διακινήσουμε στους πολίτες. Τα στοιχεία πλέον μας επιβεβαιώνουν ότι το 90% των θετικών self test είναι ψευδώς θετικά».

«Είχαμε σοβαρές αντιρρήσεις επίσης και για την πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που στηρίζονταν εξ ολοκλήρου στην ατομική ευθύνη των πολιτών. Η κυβέρνηση σκέφτεται να συνεχίσει αυτήν την αποτυχημένη επιδημιολογική επιτήρηση προτείνοντας ως “αντάλλαγμα” να δει με θετικό μάτι τα χρόνια θεσμικά προβλήματα των φαρμακοποιών, την ίδια ώρα που το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ πήρε απόφαση να μετακυλήσει το claw back των ιατροτεχνολογικών προϊόντων από τις εισαγωγικές εταιρείες στα φαρμακεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση