888 Φωτίου: Εντός του Ιουλίου ο νόμος για την αναδοχή και την υιοθεσία | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Φωτίου: Εντός του Ιουλίου ο νόμος για την αναδοχή και την υιοθεσία

Φωτίου: Εντός του Ιουλίου ο νόμος για την αναδοχή και την υιοθεσία

Τον στόχο της κυβέρνησης να αποκτήσει η χώρα μας ένα σύγχρονο σύστημα κοινωνικής προστασίας, φροντίδας και αλληλεγγύης, τόνισε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, από τη Θεσσαλονίκη, κατά τη συνέντευξη Τύπου για την επαναλειτουργία της κατασκήνωσης της Πρόνοιας στη Λεπτοκαρυά, από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν η κατασκήνωση που θα επαναλειτουργήσει μετά από «επτά χρόνια εγκατάλειψης» θα φιλοξενήσει φέτος 830 κατασκηνωτές από πολλές περιοχές της χώρας. Πρόκειται για άτομα από κοινωνικά ευπαθείς ομάδες (άτομα με αναπηρίες, ηλικιωμένους, παιδιά οικογενειών σε οικονομικό κίνδυνο, ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα κ.λπ), που θα φιλοξενηθούν σταδιακά στις εγκαταστάσεις της από τις 3 Ιουλίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Το ημερήσιο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες σε καθημερινή βάση, ενώ η διατροφή θα είναι πλήρης, και θα προέρχεται κυρίως από τις ετήσιες προμήθειες του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Θ.Φωτίου εξήρε το ΚΚΠΚΜ τονίζοντας ότι διοίκηση και εργαζόμενοι «προχωρούν σε εξαιρετικά πρωτοποριακές δράσεις, τις οποίες θέλουμε να έχουμε ως πρότυπο και για τα 13 κέντρα και 63 ιδρύματα που λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα». Μιλώντας γενικότερα για την στρατηγική της κυβέρνησης στο τομέα της κοινωνικής πρόνοιας τόνισε ότι «στόχος μας είναι η από-ιδρυματοποίηση, τα άτομα που εντάσσονται στα προγράμματα μας πρέπει να ενταχθούν στην κοινωνία και την εργασία. Ανοίγουμε τα ιδρύματα, δημιουργούμε στέγες υποστηριζόμενης και ανεξάρτητης διαβίωσης». Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι εντός του Ιουλίου θα κατατεθεί και νόμος για την αναδοχή και την υιοθεσία με στόχο της από-ιδρυματικοποίηση των παιδιών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δείτε επίσης

Μόσιαλος: Καθοριστικό το Πάσχα -Επέμεινα σε μέτρα από τον Ιανουάριο

Καθοριστικής χαρακτηρίζει την περίοδο του Πάσχα για την εξέλιξη της διασποράς του κορωνοϊού ο Ηλίας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *