888 Φωτίου: 1.500 σχολικά γεύματα στο δήμο Αιγάλεω | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Φωτίου: 1.500 σχολικά γεύματα στο δήμο Αιγάλεω

Φωτίου: 1.500 σχολικά γεύματα στο δήμο Αιγάλεω

Το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Αιγάλεω εγκαινίασε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, στο χώρο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας. Πρόκειται για ένα από τα 250 Κέντρα Κοινότητας που ανοίγουν σταδιακά τις πόρτες τους σε δήμους όλης της Ελλάδας, στήνοντας τον κορμό του νέου κράτους κοινωνικής αλληλεγγύης.

Όπως είπε η κ. Φωτίου, ήδη λειτουργούν 130 τέτοια Κέντρα, όπου ο πολίτης με τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του, μπορεί να ενημερώνεται καθημερινά για τα δικαιώματά του, για τα επιδόματα που πρέπει να πάρει και τις δυνατότητες εργασίας που έχει, για τις θέσεις που υπάρχουν σε ιδρύματα της περιοχής του για τον ηλικιωμένο, τον ανάπηρο και το παιδί, για τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά και ελληνικά προγράμματα, κ.ά..

Παράλληλα, τόνισε ότι παρατηρείται επιτάχυνση των διαδικασιών για την ίδρυση Κέντρων Κοινότητας. Εκτίμησε δε ότι τα 250 Κέντρα Κοινότητας θα έχουν λειτουργήσει, μέχρι το τέλος του χρόνου, εκφράζοντας την άποψη ότι θα αποτελέσουν ένα από τα νευραλγικά κύτταρα της προνοιακής πολιτικής του κάθε δήμου.

Η κ. Φωτίου εξήγησε ότι το κέντρο κοινότητας δομείται με μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που περιλαμβάνει τρία ξεχωριστά αρχεία-μητρώα. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το πρώτο μητρώο αφορά τα δικαιώματα των πολιτών, το δεύτερο, που κατασκευάζεται, αυτήν τη στιγμή, αφορά υπηρεσίες και το τρίτο μητρώο είναι όλα τα προγράμματα, είτε είναι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΠΑ, κτλ) είτε είναι εθνικά, όπως το ΚΕΑ, είτε είναι τοπικά. «Είναι η πρώτη φορά που το κράτος αποφασίζει να συνδεθεί επί της ουσίας με την τοπική αυτοδιοίκηση, σε μία σχέση καθημερινή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, η κ. Φωτίου δήλωσε ότι, από τον Οκτώβριο και μετά θα διατεθούν στο δήμο Αιγάλεω 1.500 σχολικά γεύματα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του δήμου Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, χαρακτήρισε τα Κέντρα Κοινότητας ως μία σημαντική πρωτοβουλία, λέγοντας ότι είναι η πρώτη φορά που το κράτος συνδέεται απευθείας με την τοπική αυτοδιοίκηση σε κοινές βάσεις δεδομένων και στο σχεδιασμό και την εκπόνηση κοινών πολιτικών. Αναφερόμενος στα Κέντρα Κοινότητας, υπογράμμισε ότι πρόκειται για δομές υποστήριξης των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα είναι και δομές διασύνδεσης των δήμων με τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές δομές. «Από την άλλη πλευρά, είναι και μία καθαρή σχέση με το κράτος» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

Προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων -Η κατανομή των θέσεων (ΦΕΚ)

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Στην έκδοση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *