Επικαιρότητα

Χίος: Εικόνες από τη μεγάλη διαμαρτυρία των κατοίκων κατά της δημιουργίας νέας δομής προσφύγων

Εκατοντάδες κάτοικοι της Χίου απέτρεψαν την προσέγγιση στο λιμάνι του πλοίου «Πελαγίτης» που ήταν φορτωμένο μηχανήματα για την κατασκευή της νέας κλειστής ελεγχόμενης δομής προσφύγων στο νησί.

Οι πολίτες της Χίου, αντιδρώντας στη δημιουργία δομής προσφύγων στην περιοχή Θόλος έσπευσαν στο λιμάνι προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης και αποτροπής κάθε ενέργειας από τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι των Μεστών.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της επιτροπής αιρετών και πολιτών της Χίου σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα στον χώρο πρόσδεσης του πλοίου αποτρέποντας την προσέγγιση του. Το πλοίο, επιδόθηκε σε ελιγμούς μπρος πίσω στην προσπάθειά του να δέσει στο λιμάνι, ωστόσο οι αντιδράσεις των κατοίκων δεν το επέτρεψαν, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει το λιμάνι, χωρίς να αφήσει τα μηχανήματα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock