Έτσι, στη Γαλλία, το 59% των ερωτηθέντων δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν ένα εμβόλιο ή δηλώνουν ότι το έχουν ήδη κάνει, συγκριτικά με μόλις 40% τον περασμένο Δεκέμβριο.
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η χώρα όπου το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο, 89%, συγκριτικά με 65% τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Αντίθετα, οι ερωτηθέντες είναι πολύ πιο επικριτικοί σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της εμβολιαστικής διαδικασίας στις χώρες τους.
Ενώ 3 στους 4 Βρετανούς είναι ικανοποιημένοι με την ταχεία εφαρμογή του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα τους, το ποσοστό κατακρημνίζεται σε άλλες χώρες, στις οποίες έγινε η έρευνα, στο 32% στις ΗΠΑ, στο 22% στη Γαλλία και ακόμα στο 20% στη Σουηδία.
Ερωτηθέντες για το ποιες χώρες που θεωρούν ότι είναι οι πιο αποτελεσματικές στον τομέα αυτό, στην κορυφή βρίσκονται το Ισραήλ -όπως είναι αναμενόμενο- όπου το ήμισυ του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση, και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Στις περισσότερες χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, η πλειονότητα των ερωτηθέντων επιθυμούν πάνω απ’ όλα να διατηρηθούν τα μέτρα για την προστασία του πληθυσμού σε σχέση με την οικονομία.
Έτσι, 6 στους 10 Βρετανούς επιθυμούν να περιοριστεί η διασπορά του ιού σε σχέση με την προστασία της οικονομίας. Το ποσοστό διαμορφώνεται στο 50% στην Ιαπωνία (έναντι 18% που τάσσεται υπέρ της οικονομίας) και στο 47% στη Γερμανία και τη Σουηδία (συγκριτικά με 31% και 29%, αντίστοιχα, υπέρ της οικονομίας).
Μόνο στη Γαλλία είναι μεγαλύτερο το ποσοστό αυτών που επιθυμούν κατά προτεραιότητα επιστροφή της οικονομικής δραστηριότητας (38% έναντι 36% υπέρ της ανακοπής της διασποράς).
Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η πλειονότητα των ερωτηθέντων παραμένει επιφυλακτική απέναντι στην πιθανή άρση των περιορισμών, ακόμα και στην περίπτωση καθαρής μείωσης στον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων.
Τέλος, η έρευνα δείχνει ότι η πλειονότητα των ανθρώπων αντιτίθεται στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο φέτος, ξεκινώντας από τους ίδιους τους Ιάπωνες, οι οποίοι επιθυμούν μόνο σε ποσοστό 16% να λάβει χώρα το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός.
Η έρευνα διεξήχθη στα μέσα Φεβρουαρίου σε διάστημα 10 ημερών, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ενηλίκων σε κάθε χώρα. Το ποσοστό λάθους είναι 3,3% για όλες τις χώρες.