Χαμόγελο του παιδιού: Πολύ μεγάλη αύξηση κλήσεων σε γραμμές SOS το πρώτο εξάμηνο 2021


Πολύ μεγάλη αύξηση των κλήσεων σε γραμμές SOS καθώς και των αντίστοιχων παρεμβάσεών του κατέγραψε το Χαμόγελο του Παιδιού στο α’ εξάμηνο του 2021.

Ανάμεσα στα άλλα στατιστικά που δημοσιοποίησε η οργάνωση, αυξήθηκαν κατά 27,78% οι παρεμβάσεις πρόληψης σε γονείς/κηδεμόνες με θεματική τη σεξουαλική κακοποίηση, κατά 41,29% οι αναφορές για παιδιά σε κίνδυνο, κατά 41,38% για εφήβους και κατά 82% οι κλήσεις στη γραμμή 116111 σχετικά με την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών που έχουν κακοποιηθεί ή κακοποιούνται.

Ιδιαίτερα μεγάλη (249%) ήταν η αύξηση στις κλήσεις που διαχειρίστηκε επίσης η γραμμή 116111 και αφορούσαν την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών που έχουν αυτοκτονικό ιδεασμό. Τέλος, κατά δέκα φορές αυξήθηκαν οι κλήσεις από γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Η πανδημία και τα επαναλαμβανόμενα περιοριστικά μέτρα ενέτειναν τα προβλήματα που σε αρκετές περιπτώσεις οδήγησαν παιδιά να εγκαταλείψουν το σπίτι τους (ο αριθμός των παιδιών που εξαφανίστηκαν αυξήθηκε κατά 13% περίπου. «Το προφίλ του παιδιού είναι κοπέλες 13-16 χρονών, από την Ελλάδα κυρίως, οι οποίες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο υπέρμετρα βρίσκοντας κάποιους που προσπαθούν να τους δώσουν λύσεις σε αδιέξοδα όπου έχουν περιέλθει. Ειδικά τα παιδιά που έχουν προβλήματα με την οικογένεια και θέλουν να ζήσουν μια καλύτερη ζωή», ανέφερε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος κατά την παρουσίαση των στοιχείων του Οργανισμού για το πρώτο εξάμηνο του 2021. Όπως τόνισε ο ίδιος υπάρχει πρόβλημα αυτή τη στιγμή με τα παιδιά τα οποία πρέπει ο εισαγγελέας να τα απομακρύνει από το επικίνδυνο περιβάλλον όπου ζουν.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση