Χαρίτσης: Η κυβέρνηση φαντασιώνεται μία χώρα με «εργαζόμενους-λάστιχα»


«Με τη χώρα στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης, η πολιτική της κυβέρνησης συνοψίζεται σε αποσπασματικά μέτρα, αντιφατικές αποφάσεις και αδιαφορία για την εικόνα της πραγματικής οικονομίας» δηλώνει τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο Newsbomb και τον Αντώνη Γκιόκα.

«Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο αναμονής» προσθέτει, επαναλαμβάνοντάς τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που προέκυψε στη διάρκεια της πανδημίας», «ενίσχυση της ρευστότητας των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων» και «ένα μόνιμο και ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με προστασία της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων».

«Το πρόγραμμά μας είναι προϊόν μίας μακράς και ουσιαστικής συζήτησης με εκπροσώπους της πραγματικής οικονομίας» και «κοστολογείται στα 8,4 δισ. ευρώ» τονίζει ο βουλευτής. «Είναι ένα κόστος που μπορεί να σηκώσει η χώρα, ειδικά στην ευνοϊκή δημοσιονομική ευρωπαϊκή συγκυρία» συνεχίζει ο ίδιος, αντιπαραβάλλοντας ότι «το οικονομικό και κοινωνικό κόστος που πληρώνουμε με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ μεγαλύτερο». Ενώ υπογραμμίζει ότι «η σοβαρή ιχνηλάτηση, η αποσυμφόρηση στα μέσα μεταφοράς και η ενίσχυση του ΕΣΥ που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μήνες, δεν είναι πολυτέλειες αλλά προϋποθέσεις για θωράκιση της κοινωνίας και ανασύνταξη της κοινωνίας».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση