ΕνημέρωσηΠολιτική

Χαρακόπουλος: Επίσπευση των διαδικασιών απόσπασης εκπαιδευτικών στη Δαμασκό

«Η ενίσχυση της παρουσίας της Ελλάδας στη Συρία, καθώς η χώρα επανέρχεται σταδιακά σε μια κανονικότητα μετά από τον πολυετή καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο, επιβάλλεται τόσο για πολιτισμικούς όσο και για εθνικούς λόγους. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να επισπευτούν οι διαδικασίες για την επανέναρξη μαθημάτων στην ελληνική γλώσσα, με απόσπαση εκπαιδευτικών, όπου αυτό είναι δυνατόν, ξεκινώντας από την πρωτεύουσα Δαμασκό. Η παράκληση της ελληνικής κοινότητας της πόλης, αλλά και εν γένει των Ορθοδόξων χριστιανών, προς την ελληνική πολιτεία ευελπιστώ ότι θα έχει θετική ανταπόκριση, ξεπερνώντας τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την απάντηση που έλαβε από την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, στην ερώτησή του για την απόσπαση εκπαιδευτικού στη Δαμασκό.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της απόσπασης εκπαιδευτικού στη Δαμασκό -που διεκόπη στα χρόνια του εμφυλίου πολέμου- έθεσε στον επικεφαλής της ΔΣΟ ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Δαμασκού κ. Χαμπίμπ (Αγάπιος) Σαλούμα, στο περιθώριο των εργασιών του Διεθνούς Χριστιανικού Φόρουμ της Μόσχας (26-27.10), παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στη Μόσχα κ. Νικολάου Κρίκου και του Μητροπολίτη Σαφίτας, του Πατριαρχείου Αντιοχείας, κ. Δημητρίου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock