Χαρδαλιάς στο CNN Greece: Ας κάνουν υπομονή όσοι μας κατηγορούν για τo διαγωνισμό των self test


«Την ώρα που υπάρχει ανοιχτός μειοδοτικός διαγωνισμός για την προμήθεια αυτοδιαγνωστικών τεστ, την ίδια ώρα, δυστυχώς κάποιοι, επιδίδονται σε ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό σε ψέματα και ανοησίες» δήλωσε στο CNN Greece ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σχετικά με τις επικρίσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την προμήθεια των self test.

Η ερώτηση αφορούσε τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι υλοποιεί τον διαγωνισμό για το self testing στοχευμένα, προκειμένου να επικρατήσει στον διαγωνισμό η Siemens.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε: «Νομίζω είναι ξεκάθαρο όπως έχει πει και η επιστημονική επιτροπή και πριν λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, οι προδιαγραφές του διαγωνισμού, πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές οδηγίες, ανταποκρίνονται στις άμεσες ανάγκες της χώρας μας, δεν ευνοούν καμία, μα καμία εταιρεία, ούτε βεβαίως την SIEMENS που αναφέρετε και μας κατηγορούν, και που δεν προκύπτει καν αν πληρούν τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει διαγωνισμός με ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, με διαφάνεια και συγκεκριμένες προδιαγραφές. Ας κάνουν λοιπόν λίγη υπομονή όσοι κατηγορούν και ας περιμένουν το αποτέλεσμα».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση