Χατζηδάκης: Είστε με το τέρας της γραφειοκρατίας κι εμείς με τους συνταξιούχους


Σφοδρή αντιπαράθεση πυροδοτεί ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας που προβλέπει τη σύμπραξη του ΕΦΚΑ με πιστοποιημένους επαγγελματίες (δικηγόρους- λογιστές) για την επιτάχυνση απονομής συντάξεων.

«Είναι απαράδεκτο να έχουμε τόσες πολλές εκκρεμείς συντάξεις και ρίχνουμε όλα τα όπλα στη μάχη», επεσήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης και έκανε λόγο για μια μικρή επανάσταση προς όφελος των ασφαλισμένων. «Αυτό που γινόταν για χρόνια από το παράθυρο, λέμε να γίνεται κανονικά από την πόρτα», είπε, αναπτύσσοντας στη Βουλή την επίμαχη τροπολογία που θα αποτελέσει, όπως είπε, αποφασιστικό χτύπημα στη γραφειοκρατία.

Ο υπουργός Εργασίας απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντιδρούν έντονα με τη ρύθμιση, τους κάλεσε να αναλογιστούν με ποια πλευρά θέλουν να στοιχηθούν. «Σκεφτείτε με ποιον είστε; Με τους συνταξιούχους, για να πάρουν μια ώρα αρχύτερα τη σύνταξή τους ή με το τέρας της γραφειοκρατίας; Είναι οι ιδεοληψίες σας τόσο ισχυρές και η εμπάθειά σας προς την κυβέρνηση τόσο μεγάλη, που δεν βλέπετε το αυτονόητο; Το μόνο που κάνετε είναι να εκθέτετε τους εαυτούς σας», είπε.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση