Χατζητέγας στο CNN Greece: Περιορισμένες επιλογές στα μηχανογραφικά – Χιλιάδες υποψήφιοι εκτός


Με το άνοιγμα της πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, αλλά και την ανακοίνωση των ελάχιστων βάσεων εισαγωγής (ΕΒΕ) για κάθε σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, «ολοκληρώνεται ο κύκλος» των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. Ο εκπαιδευτικός Γιώργος Χατζητέγας αναλύει στο CNN Greece, την εικόνα που διαμορφώνεται από την ανακοίνωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως χιλιάδες υποψήφιοι θα μείνουν εκτός πανεπιστημίων, ενώ θα υπάρχει μεγάλος αριθμός κενών θέσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Ουσιαστικά η ανακοίνωση των ελάχιστων βάσεων εισαγωγής, δηλαδή του κατώτατου βαθμολογικού ορίου κάθε σχολής κάτω από το οποίο ένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να συμπληρώνει το πρώτο μηχανογραφικό δελτίο επιβεβαιώνει τις ανησυχίες. Διαφαίνεται αυτό το οποίο περιμέναμε τις τελευταίες μέρες, γιατί μπορεί να μην τις ξέραμε ακριβώς ανά σχολή, αλλά ήταν αναμενόμενο το κατώτατο και το ανώτατο βαθμολογικό όριο κάθε σχολής που θα μπορούσε να υπάρξει. Γιατί οι σχολές ουσιαστικά διαβαθμίζονται από το 0,8 έως 5,2 στους συντελεστές που επιλέγουν» εξηγεί ο κ. Χατζητέγας.

«Επιβεβαιώνεται ουσιαστικά με την ανακοίνωση ότι θα έχουμε πτώση με τους υποψηφίους, κυρίως προερχόμενους από το γενικό λύκειο, το 35% δηλαδή της δύναμης των διαγωνισθέντων του γενικού λυκείου δεν θα μπορεί να συμπληρώσει το πρώτο μηχανογραφικό δελτίο», υπογραμμίζει.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση