Επικαιρότητα

Κακοκαιρία: Πότε θα χτυπήσει την Αττική – Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Αντιμέτωπη με το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας θα βρεθεί από το απόγευμα η Αττική με βροχές, ενώ αργά το βράδυ αναμένονται και καταιγίδες. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος:

«Σήμερα, από το απόγευμα (ενδεικτικά γύρω στις 6-7 μμ), θα ξεκινήσει αρχικά να βρέχει τοπικά στην Αττική. Όσο περνάει η ώρα οι βροχές θα αρχίσουν να παίρνουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα και κατά διαστήματα θα δυναμώνουν. Αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν πιθανότατα και τοπικές καταιγίδες. Μια φυσιολογική μεταβολή του καιρού είναι, μην ανησυχείτε. Δεκέμβρης είναι, θα βρέξει, έτσι δεν είναι; Έτσι γίνεται κάθε χρόνο. Αυτή την εποχή βρέχει, δεν βρέχει τον Ιούλιο», αναφέρει στο Facebook.

Για ένα πέρασμα από δυνατές βροχές από το βράδυ στην Αττική και το πρωί στη Θεσσαλονίκη, κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Facebook και ο Σάκης Αρναούτογλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, και πάλι στα λευκά θα ντυθούν τα ορεινά της Θεσσαλονίκης κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Παρασκευή το πρωί, ενώ ο γνωστός μετεωρολόγος προβλέπει ανοιξιάτικη ζέστη για κάποιες μέρες μετά τις 11 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα την Τρίτη (5/12), επικαιροποιήθηκε εκ νέου το έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ.

Όπως αναφέρει, πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός, η οποία θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, από το βράδυ της Τρίτης (05-12-2023) και από τα δυτικά μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (06-12-2023).

Σε ποιες άλλες περιοχές θα βρέξει

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές αναμένονται από σήμερα το μεσημέρι κατά κύριο λόγο στην ανατολική Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, το Αιγαίο και την Κρήτη.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και αργότερα την υπόλοιπη Θεσσαλία και Στερεά, καθώς και τμήματα της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας. Οι νότιοι άνεμοι στο Ιόνιο θα παρουσιάσουν ενίσχυση, φτάνοντας κατά τόπους τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 12-14 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τους 15-17 βαθμούς Κελσίου στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 17-19 βαθμούς Κελσίου στο Αιγαίο και την Κρήτη.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (μέτρια).

Αύριο βροχές θα σημειωθούν σε όλη τη χώρα ενώ καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων αναμένονται κυρίως στις θαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές, καθώς και σε παράκτια τμήματα των κεντρικών και νοτίων ηπειρωτικών. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις αναμένονται μόνο στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ, όμως έως τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο θα φτάνουν πρόσκαιρα κατά τόπους τα 7 έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock