Κόσμος

Γρίπη και κορωνοϊός «απειλή» για τις ευάλωτες ομάδες – Σε επαγρύπνηση καλεί το ECDC

Το ECDC αναφέρει ότι αν και ο συνολικός αριθμός ανιχνεύσεων γρίπης στην πλειονότητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία) είναι ακόμη χαμηλός, οι ενδείξεις δείχνουν ότι η κυκλοφορία της γρίπης είναι πάνω από το εποχικό όριο στην Κροατία, γεγονός το οποίο είναι ασυνήθιστα πρώιμο.

Ο κύριος αναφερόμενος υποτύπος μεταξύ των κρουσμάτων που καταγράφηκαν στην ΕΕ/ΕΟΧ τον περασμένο μήνα είναι ο A(H3N2), ο οποίος επηρεάζει δυσανάλογα τους ηλικιωμένους και σχετίζεται με χαμηλότερη αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι η επερχόμενη περίοδος γρίπης μπορεί να είναι έντονη για τους ηλικιωμένους και ότι τα πρότυπα γρίπης μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των χωρών όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, προειδοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock