Χριστοδουλίδης: Καθολική η διεθνής αντίδραση στη θέση της Τουρκίας για το Κυπριακό


Η επιμονή της Τουρκίας για αλλαγή της βάσης λύσης του Κυπριακού και για λύση στη βάση δύο χωριστών κρατών στο νησί βρίσκει την καθολική αρνητική αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

O κ. Χριστοδουλίδηςβρέθηκε στη Λάρνακα, προκειμένου να επιβλέψει την εξέλιξη των κατασκευαστικών έργων για την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το Κέντρο Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Θαλασσίων Συνόρων, της Ανοικτής Θάλασσας και της Ασφάλειας των Λιμένων CYCLOPS, στην περιοχή του Διεθνούς Αεροδρομίου Λάρνακας, από κοινού με την πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κύπρο Judith Garber και τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης και ερωτηθείς σχετικά με τις ανακοινώσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται και σε λύση του Κυπριακού στη βάση δύο κρατών, ο κος Χριστοδουλίδης δήλωσε:Source link

realhosting
loading...

Απάντηση