Επικαιρότητα

Ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες: «Άνοιξε» η πλατφόρμα για αιτήσεις ανέργων

Ξεκίνησε από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουλίου, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ανέργων για συμμετοχή στα προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς» σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Το πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, στοχεύει στην επαγγελματική κατάρτιση 80.000 ανέργων και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU.

Από τα 100 εκατ. ευρώ του συνολικού προϋπολογισμού, τα 50 εκατ. ευρώ -που θα καλύψουν 40.000 ανέργους- διατίθενται για τα Κέντρα Εκπαίδευσης και δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) των 14 ΑΕΙ που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε 181 ειδικά αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης που ανήκουν, είτε σε ιδιώτες, είτε σε κοινωνικούς εταίρους, μέσα από τα προγράμματα των οποίων θα καλυφθούν οι υπόλοιποι 40.000 άνεργοι.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock