Χρυσοχοΐδης για Πανεπιστήμια: Ύστατη καταφυγή η αστυνομία, μακάρι να μην χρειάζεται σε μερικά χρόνια

Απάντηση στη σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης και φοιτητικών οργανώσεων που αντιδρούν στην ίδρυση της λεγόμενης πανεπιστημιακής αστυνομίας θέλησε να δώσει από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο Κεραμέως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Μακάρι σε μερικά χρόνια η αστυνομία να μη χρειάζεται στα πανεπιστήμια. Από θέση αρχής, κανένας δεν θέλει να βλέπει την αστυνομία στα πανεπιστήμια. Ούτε η ίδια αστυνομία το θέλει. Όπως όμως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση είναι η ύστατη καταφυγή καθώς το σύστημα δεν λειτουργεί», είπε παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του σε πρυτάνεις εθισμένους στην απειλή κακοποίησης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδηςαναφέρθηκε στις επιλογές που υπάρχουν προκειμένου να παύσουν φαινόμενα βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια, σημειώνοντας ότι η ικανότητα των πρυτανικών αρχών να εφαρμόσουν ένα σύστημα προστασίας και ασφαλείας δεν έχει αποδειχθεί. Με αφορμή δε, το πρόσφατο περιστατικό προπηλακισμού του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, είπε:

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση