Χρυσοχοΐδης: Δεν υπάρχει αύξηση εγκληματικότητας αλλά εγκληματοφοβίας


Διέψευσε κατηγορηματικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ότι καταγράφεται αύξηση της εγκληματικότητας και ζήτησε να μην συγχέεται η εγκληματικότητα με την εγκληματοφοβία που αυξήθηκε για λόγους συγκυριακούς, μετά το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά αλλά και του κύκλου αίματος των μπράβων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική της κυβέρνησης στο σωφρονιστικό σύστημα ανέφερε πως η βαρβαρότητα στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε το πανελλήνιο είναι μοναδικό περιστατικό που δεν μεταφράζεται σε άνοδο της εγκληματικότητας.

Το πιο επικίνδυνο, σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοίδη είναι το οργανωμένο έγκλημα, που απέκτησε ιεραρχία και δομή και αποτελεί ένα φαινόμενο που διεθνοποιείται, καθώς ασχολείται ο ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Europol αλλά και άλλοι θεσμοί. Κι δίνοντας διευκρινίσεις σε όσα είπε σε συνέντευξη του περί οργανωμένου εγκλήματος που έχει πολύ χρήμα κι έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες κι η φράση του «εάν έτσι εισέλθει στους θεσμούς θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας», που έθιξαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είπε:Source link

realhosting
loading...

Απάντηση