Χ. Θεοχάρης στο CNN Greece: Ηγέτης η Ελλάδα στην κρουαζιέρα, αυξάνονται σταθερά οι τουριστικές ροές


Με ικανοποίηση και αισιοδοξία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 66ης συνάντησης της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού που διεξήχθησαν στην Αθήνα. Η δεύτερη μέρα των εργασιών της συνάντησης ήταν επικεντρωμένες στον θαλάσσιο τουρισμό και στην κρουαζιέρα.

Ο υπουργός τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης μιλώντας αποκλειστικά στο CNN Greece τόνισε ότι:

«Τα δείγματα στον τουρισμό από τη στιγμή που άνοιξε η χώρα είναι πάρα πολύ θετικά και όσοι επισκέπτες έρχονται στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την διαδικασία».

Όπως είπε:

«Όλα λειτουργούν πάρα πολύ καλά στις πύλες εισόδου της χώρας και οι επισκέπτες δηλώνουν ενθουσιασμένοι η και ικανοποιημένοι από την τήρηση των πρωτοκόλλων και για το γεγονός ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά και με επαγγελματισμό τον τουρισμό της. Οι ροές σταδιακά αυξάνονται και καθημερινά έχουμε όλο και καλύτερα νούμερα στις αφίξεις».

Τη δεύτερη μέρα των εργασιών της συνάντησης που πραγματοποιήθηκαν τόσο στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία όσο και στο κρουαζιερόπλοιο Celebrity Apex της Celebrity Cruises στον Πειραιά ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι ο τουρισμός με την πανδημία υπέστη μείωση περίπου 70% αλλά η κρουαζιέρα δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα με μείωση κοντά στο 95% που οδήγησε σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Αυτή η κατάσταση έχει πλέον αρχίσει να αντιστρέφεται.

Ο κύριος Θεοχάρης τόνισε ότι η Ελλάδα στην επανεκκίνηση του τουρισμού κατέκτησε μία ηγετική θέση.

«Η Ελλάδα έχει τα περισσότερα πλοία στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, το 50% της κρουαζιέρας στην Ευρώπη γίνεται στην Ελλάδα και έχουμε επίσης ως χώρα το μεγαλύτερο home porting κάτι που σημαίνει και περισσότερα έσοδα.
Επίσης η Ελλάδα έχει ηγετική θέση στο σχεδιασμό και στην περιγραφή των πρωτοκόλλων για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας».

Αναφορικά με το γεγονός ότι κάποιες χώρες δεν έχουν βγάλει την Ελλάδα αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες από την πορτοκαλί λίστα ο κύριος Θεοχάρης είπε ότι «αυτό είναι μια διαδικασία που θα εξελιχθεί με τον καιρό, επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες και έχει να κάνει βέβαια και με την κατάσταση και την διαχείριση που η κάθε χώρα κάνει αναφορικά με την πανδημία. Αυτό πάντως που είναι ενθαρρυντικό είναι ότι από τη στιγμή που ανοίξαμε όχι μόνο δεν είδαμε αναστροφή στην μείωση των κρουσμάτων, αλλά αντίθετα είδαμε επιτάχυνση στην μείωση των κρουσμάτων που σημαίνει ότι ο σχεδιασμός της χώρας ήταν σωστός».

Αναφορικά τέλος με το πράσινο πιστοποιητικό ο κύριος Θεοχάρης είπε ότι όχι απλώς δεν φέρνει διακρίσεις στην μετακίνηση των ταξιδιωτών αλλά επιτρέπει με γρήγορο τρόπο να μπορέσουμε επιτέλους να ταξιδέψουμε.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση