888 Ψαλίδι στο δώρο Χριστουγέννων και στο επίδομα αδείας με τον μηχανισμό «Συν-Εργασία»! | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ψαλίδι στο δώρο Χριστουγέννων και στο επίδομα αδείας με τον μηχανισμό «Συν-Εργασία»!

Ψαλίδι στο δώρο Χριστουγέννων και στο επίδομα αδείας με τον μηχανισμό «Συν-Εργασία»!

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ούτε το δώρο Χριστουγέννων ούτε το επίδομα αδείας γλιτώνουν από τον μηχανισμό της «Συν-Εργασίας», που μειώνει οριζόντια τους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα έως και 50%, ενώ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για απολύσεις εργαζομένων.

Με την τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και με την οποία τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο «μισή δουλειά – μισός μισθός», μειώνεται και το ποσό που δικαιούται ο εργαζόμενος ως δώρο Χριστουγέννων (14ος μισθός) και το επίδομα αδείας (13ος μισθός), στην περίπτωση που απολυθεί από τις 15 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά, το δώρο Χριστουγέννων -όπως και το επίδομα αδείας- ψαλιδίζεται για όσους εντάσσονται στον μηχανισμό («Συν-Εργασία») και υπολογίζεται με το 60% των μειωμένων αποδοχών. Αυτό, όπως αποτυπώνεται στην τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, θα αφορά κυρίως αυτούς που θα λάβουν αναλογία δώρου και επιδόματος για το 2020 και οι οποίοι θα σταματήσουν να εργάζονται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενος με αποδοχές 1.000 ευρώ, αν εργαζόταν κανονικά και απολυόταν στις 15 Οκτωβρίου, θα έπαιρνε το ερχόμενο Δεκέμβριο 732 ευρώ ως δώρο Χριστουγέννων.

Εφόσον ο μισθός του μειώνεται μέσω του μηχανισμού στα 840 ευρώ, για το ίδιο διάστημα θα λάβει τον προσεχή Δεκέμβριο ως δώρο Χριστουγέννων 369 ευρώ, δηλαδή το 60% των μειωμένων αποδοχών του.

Επίσης, με την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, α) είναι πλέον ελεύθερες οι απολύσεις για τις επιχειρήσεις που δεν θα μπουν στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία», β) εξαιρούνται από το πρόγραμμα οι ελεύθεροι επαγγελματίες, γ) ελαστικοποιείται πλήρως το ωράριο εργασίας και δ) επιχορηγούνται σκανδαλωδώς οι αεροπορικές εταιρείες και οι επιχειρήσεις αερομεταφορών καθώς θα τύχουν επιδότησης όλου του εργατικού κόστους μέσω της επιδότησης των αναστολών συμβάσεων εργασίας μέχρι και το τέλος του χρόνου.

Με πληροφορίες από την Αυγή.

πηγη


loading…

Δείτε επίσης

ΜΟΛΙΣ ΕΣΚΑΣΕ: ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤ@ΝΑΣ! ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Η ΔΕΗ ΜΕ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΜΕΧΡΙ…

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Σύμφωνα με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *