Ψηφιακός μετασχηματισμός: Ο νέος ρόλος της ΗΔΙΚΑ – Σύστημα για τη φροντίδα ογκολογικών ασθενών


Τις μεταρρυθμίσεις που προωθούν τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την υγεία, παρουσίασαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Στύλιος και ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, στο συνέδριο του Σ.Α.Φ.Ε.Ε. «Ψηφιακός Μετασχηματισμός στην Υγεία», την Πέμπτη (22/04/2021).

«Μέσα στην περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, καταφέραμε να κάνουμε ένα ψηφιακό άλμα, καθώς μας έδωσε τη δυνατότητα να επισπεύσουμε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές», υποστήριξε ο κ. Κοντοζαμάνης. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της υγείας είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για τη μεταμόρφωση του συστήματος, τόνισε και υπενθύμισε πως ήταν ο βασικός πυλώνας του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, η αναμόρφωση των υπηρεσιών υγείας βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες. Τον πρώτο πυλώνα αποτελεί η συμμετοχή των ασθενών στη λήψη των αποφάσεων. Η ενδυνάμωση των μονάδων υγείας ώστε να υπάρχει επικοινωνία και συνέχεια της παρεχόμενης φροντίδας στους ασθενείς, είναι ο δεύτερος. Με εργαλεία όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση, στόχος του τρίτου πυλώνα είναι η μεγιστοποίηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας του συστήματος υγείας. Ο τέταρτος αφορά στο μετασχηματισμό της φροντίδας υγείας με νέα σύγχρονα μοντέλα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του επείγοντος περιστατικού, των χρόνιων ασθενών κ.α. όπως για παράδειγμα οι εξ αποστάσεως παροχές υγείας.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση