888 Ψυχροπολεμικό κλίμα στην Α.Μεσόγειο: Στενή παρακολούθηση της ρωσικής αρμάδας από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ – Ελληνικά πλοία και αεροσκάφη στο «κυνήγι» | Kontasas
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Ψυχροπολεμικό κλίμα στην Α.Μεσόγειο: Στενή παρακολούθηση της ρωσικής αρμάδας από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ – Ελληνικά πλοία και αεροσκάφη στο «κυνήγι»

Ψυχροπολεμικό κλίμα στην Α.Μεσόγειο: Στενή παρακολούθηση της ρωσικής αρμάδας από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ – Ελληνικά πλοία και αεροσκάφη στο «κυνήγι»

Συμμετέχουν ελληνικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη στο «κυνήγι” της παρακολούθησης της ρωσικής αρμάδας δια μέσου της ασκήσεως «Bright Star 2018»;

Η διεθνής άσκηση, υλοποιείται εδώ και μερικές ημέρες στην Α.Μεσόγειο, και με ελληνική συμμετοχή με σκοπό, όπως αναφέρουν αμερικανικά MME, την παρακολούθηση του ρωσικού στόλου που έχει αγκυροβολήσει στην ίδια περιοχή, ενόψει πιθανής αμερικανικής επίθεσης στην Συρία.

Πρόκειται δηλαδή για μια «συγκεκαλυμμένη» στρατιωτική  διαδικασία από πλευράς ΗΠΑ, με στόχο το «κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη», δανειζόμενοι τον τίτλο από την ομώνυμη ταινία, λόγω των τεράστιων γεωπολιτικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα εκεί.

Η Ελλάδα, με την συμμετοχή τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών F-16, τριών ελικοπτέρων Απάτσι, της φρεγάτας «ΛΗΜΝΟΣ» και 60 στελεχών της, συμμετέχει στο «κυνήγι» των Ρώσων, όπως αφήνει να υπονοηθεί το CNN.

Η πολυεθνική αεροναυτική στρατιωτική άσκηση «Bright Star 2018», συμπεριλαμβάνει σενάρια που προφανώς έχουν προσαρμοστεί πάνω στην παρακολούθηση των ρωσικών μονάδων επιφανείας, υποβρυχίων και ελικοπτέρων, και στα οποία συμμετέχουν και ελληνικές ναυτικές δυνάμεις, σύμφωνα με το άρθρο.

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και το ΝΑΤΟ παρακολουθούν με πολύ μεγάλη ανυπομονησία την παρουσία πάνω από είκοσι ρωσικών πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε το CNN, προσθέτοντας ότι συμμαχικά πλοία από την Ολλανδία, τον Καναδά, την Ελλάδα και την Ισπανία παρακολουθούσαν τους Ρώσους ομολόγους τους.

Η αμερικανική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών πιστεύει ότι οι σύμμαχοι της Μόσχας στη Συρία πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον νοσοκομειακών εγκαταστάσεων στο Idlib, μία από τις λίγες εναπομείνασες ζώνες ανταρτών στη χώρα, ανέφερε το CNN.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου Eric Pahon, το ρωσικό ναυτικό «έχει μετακινήσει σταθερά ένα μεγάλο αριθμό ναυτικών μονάδων επιφανείας κοντά στη Συρία με περισσότερα από είκοσι πλοία. Πολλά από από τα οποία είναι εξοπλισμένα με πυραύλους κρουζ.

«Οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι η παρουσία τους αφορούσε  τη διεξαγωγή ναυτικής άσκησης, η οποία όμως ολοκληρώθηκε.

Επομένως, τίθεται το ερώτημα γιατί η ναυτική παρουσία της Ρωσίας εξακολουθεί να είναι αυξημένη στην περιοχή; Υπάρχει άλλος λόγος;», δήλωσε ο Pahon στο CNN, σε σχέση με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι περίπου 26 πλοία και 34 αεροσκάφη είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή για να διεξάγουν στρατιωτική άσκηση.

Η ουσία για την Ελλάδα όμως, σύμφωνα με Έλληνες αμυντικούς αναλυτές, είναι ότι Ρωσία και ΗΠΑ διατηρούν τεράστια συμφέροντα στην Συρία και η όποια κόντρα τους είναι μέσα στα πλαίσια αυτής της «σύγκρουσης» και αφορά πρωτίστως τις ίδιες.

Η Ελλάδα συμμετέχει στην διεθνή άσκηση «Bright Star 2018», στα πλαίσια συνεργασίας με Αίγυπτο, ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Κυρίως όμως συμμετέχει διότι τουρκικός στολίσκος με 10 πλοία και δύο υποβρύχια καιροφυλακτεί στην Ατάλλεια ενόψει τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση, η χώρα μας, να υλοποιήσει τυχόν διαδικασίες και κινήσεις που θα αφορούν την ενεργή συμμετοχή της στην μεγάλη κόντρα αυτών των δύο υπερδυνάμεων με διακύβευμα την Συρία, επουδενί λόγο.

Διότι ”όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια”.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Επικό βίντεο: Το εγγονάκι του Γιλντιρίμ «κατέστρεψε» τον παππού

«Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια» λέει ο λαός και ορισμένες φορές ο …