Όλα μπροστά στα μάτια μας! Εγκέφαλος και υπολογιστής ενώνονται: «Φαντάσου να μπορούσες να ελέγξεις τον κόσμο!» – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα ακόμη μικρό «άλμα» για τον κλάδο της εικονικής πραγματικότητας με..τρομακτικές «παρενέργειες».

Ένα βήμα πιο κοντά στην απόλυτη σύνδεση του ανθρωπίνου εγκεφάλου με τον υπολογιστή βρίσκεται από σήμερα η ανθρωπότητα.

Πρόκειται για την ανάπτυξη, από την startup νευροτεχνολογίας, NextMind, της μη επεμβατικής διεπαφής ανθρώπινου εγκεφάλου-υπολογιστή, η οποία δεν απαιτεί τίποτα παραπάνω από έναν μικρό αισθητήρα!

Ουσιαστικά ο εκάστοτε χρήστης θα μπορεί, με τον αισθητήρα αυτόν, να ελέγχει το εικονικό περιβάλλον του αποκλειστικά και μόνο με την βοήθεια της σκέψης!!!

Η ελαφριά συσκευή που αποτελεί ουσιαστικά τον αισθητήρα, αποκωδικοποιεί σήματα από τον οπτικό φλοιό σε πραγματικό χρόνο.

Πάντα με τη συνδρομή αλγόριθμων μηχανικής μάθησης, το NextMind μεταφράζει αυτά τα στοιχεία σε άμεσες ψηφιακές εντολές για συσκευές σε πραγματικό χρόνο, ενώ ταυτόχρονα είναι hands-free.

Πρόκειται για μία «μικρή επανάσταση» στον κλάδο της εικονικής πραγματικότητας, με την συγκεκριμένη startup να φιλοδοξεί να ικανοποιήσει κατά το δυνατόν και τους πιο απαιτητικούς προγραμματιστές:

«Η εγκεφαλική δραστηριότητα μεταφράζεται σε πραγματικές ενέργειες, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών αντικειμένων με το μυαλό σας σε πραγματικό χρόνο.

Ο Sid Kouider, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της NextMind, δηλώνει τα εξής:

«Αυτό είναι ένα τεράστιο ορόσημο για το NextMind και φόρος τιμής σε όλους τους επιστήμονες, τους επενδυτές και τους συνεργάτες μας που μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε μια πραγματικά μετασχηματιστική εμπειρία στην κοινότητα των προγραμματιστών. Πιστεύουμε ότι αυτή η τεχνολογία θα αλλάξει ριζικά τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών καθώς και το μέλλον των διεπαφών εγκεφάλου-υπολογιστή».

Κατά αυτόν τον τρόπο, η διεπαφή του ανθρώπινου εγκεφάλου (στην συγκεκριμένη περίπτωση των προγραμματιστών, gamers κλπ) και του υπολογιστή, θα δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ελέγχει 100% τόσο τον υπολογιστή όσο και ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ άλλη συσκευή είναι συνδεδεμένη στο «Διαδίκτυο των Πραγμάτων» (Internet of Things).

Το NextMind είναι το σημαντικότερο «στοίχημα» για τους εκπροσώπους της «νέας εποχής στις τεχνολογίες», καθώς φιλοδοξεί να πείσει για το εγχείρημά του ίσως την πιο απαιτητική μερίδα των ανθρώπων για τους οποίους οι υπολογιστές είναι η ζωή τους.

Και η συνέχεια έπεται, όχι στις οθόνες μας, αλλά μέσα στους εγκεφάλους μας:

 

πηγη

realhosting
loading...

Απάντηση