Ροή Ειδήσεων
Αρχική / VIRAL / Όλα τα Tips για να Αποκτήσετε το πιο Στιλάτο Σπίτι!

Όλα τα Tips για να Αποκτήσετε το πιο Στιλάτο Σπίτι!

Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι όλοι θέλουμε να έχουμε ένα στιλάτο σπίτι. Και η αλήθεια είναι πως μπορούμε να το έχουμε αρκεί να κάνουμε κάποιες μικρές αλλαγές σε αυτό που ήδη μένουμε. Δείτε τις αλλαγές που σας προτείνουμε και δοκιμάστε τις.

* Μην ξεχάσετε να πατήσετε τις μπλε λέξεις-προτάσεις στο παρακάτω κείμενο για να δείτε περισσότερα άρθρα διακόσμησης!

Όσο και να προσέξετε τη διακόσμηση του σπιτιού, δεν θα είναι ποτέ όπως θα έπρεπε εάν δεν δώσετε προσοχή στην είσοδο.

Καλόγερος Οι καλόγεροι έχουν επιστρέψει στη μόδα και είναι η πιο οικονομική και εύκολη λύση ειδικά για ένα μικρό διαμέρισμα.

Φέτος οι καλόγεροι είναι της μόδας!

Διαλέξτε κάποιον με ιδιαίτερο σχεδιασμό ή σε ένα έντονο χρώμα ώστε να δώσετε την πινελιά που χρειάζεται ο χώρος που υποδέχεται τους καλεσμένους σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε την εναπόθεση παλτών και τσαντών πάνω στον καναπέ ή στα υπόλοιπα έπιπλα πράγμα που δημιουργεί μια χαοτική εικόνα.

Την καλοκαιρινή περίοδο διακοσμήστε με ένα ψάθινο κασκόλ και ένα παρεό.

Κλασικό έπιπλο Η έννοια του κλασικού θα δώσει στιλ σε κάθε διαμέρισμα που έχει κύρος. Μην πετάτε τα παλιά σας έπιπλα.

Το κλασικό έχει πάντα στιλ.

Τοποθετήστε ένα από τα έπιπλα της γιαγιάς στο καθιστικό.

Πολύ κλασικό σαν στοιχείο είναι το μίνι μπαρ που υπήρχε πάντα στα «κλασάτα» Ελληνικά σπίτια.

Ένα οποιοδήποτε μικρό τραπεζάκι μπορεί να μετατραπεί σε ένα μίνι μπαρ, τοποθετώντας διάφορα μπουκάλια και μερικά ποτήρια κρασιού.

Ένα πουφ και μερικά παλιά κάδρα θα δημιουργήσουν μια πολυτελή γωνιά στο σπίτι σας.

Μην αναμείξετε μοντέρνα στοιχεία σε έντονες αποχρώσεις παρά μόνο εάν είναι σε γήινες αποχρώσεις που είναι πιο ουδέτερες.

Ταπετσαρίες Οι ταπετσαρίες σε ένα σπίτι είναι βασικό κομμάτι της πολυτέλειας.

Η ταπετσαρία κυριάρχησε ως το απόλυτο διακοσμητικό στοιχείο από τα μέσα του εικοστού αιώνα έως και τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Οι ταπετσαρίες υποδηλώνουν πολυτέλεια.

Μια ανάγλυφη ταπετσαρία, για παράδειγμα, μπορεί να καλύψει τέλεια έναν τοίχο που δεν είναι σε καλή κατάσταση.Επίσης, οι περισσότερες ταπετσαρίες καθαρίζονται πολύ εύκολα, αφού μπορούν απλά να πλυθούν με ένα βρεγμένο πανί (θα δείτε αν πλένεται η ταπετσαρία σας από την ένδειξη με τα κυματάκια στο οπισθόφυλλο).

Εάν η ταπετσαρία, σας βγάζει εκτός προϋπολογισμού, θα βρείτε πολύ φθηνά υφάσματα με υπέροχα σχέδια. Μπορείτε να τοποθετήσετε το ύφασμα στον τοίχο αντί της ταπετσαρίας. Καρφώστε το στον τοίχο, τοποθετώντας ένα καρφί ανά μέτρο.

Φωτισμός Μην τοποθετείτε μόνο ένα κεντρικό φωτιστικό σε κάθε δωμάτιο.

Βάλτε διάφορα φωτιστικά στο σπίτι σας.

Αυτό θα σας δημιουργήσει πολλές φορές κακή διάθεση.

Μπορεί να έχετε αϋπνίες επειδή έχετε πολύ έντονο φως τις ώρες που νυχτώνει ή να μην βλέπετε αρκετά για να κάνετε μια δουλειά που θέλετε και να έχετε εκνευρισμό.

Ο φωτισμός στους χώρους που κινούμαστε είναι πάρα πολύ σημαντικός. Θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον 3 πηγές φωτός σε κάθε δωμάτιο.

Πέραν του κεντρικού φωτιστικού, ένα δαπέδου και ένα επιτραπέζιο, ή δύο επιτραπέζια θα σας δώσουν επιλογές να φωτίσετε τον χώρο ανάλογα με τη διάθεσή σας και τις ανάγκες σας.

Το φυσικό φως εμποδίζεται από μια κουρτίνα που έχει καιρό να φρεσκαριστεί. Καθαρίζετε τις κουρτίνες σας τακτικά για να δημιουργήσετε καλύτερη και πιο υγιεινή ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Στόρια Εάν έχετε στόρια και δεν ξέρετε πώς να τα καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα, φτιάξτε μόνοι σας το τέλειο εργαλείο.

Καθαρίστε τα στόρια σας με το tip που σας δίνουμε.

Θα χρειαστείτε μια τσιμπίδα από τα εργαλεία της κουζίνας την οποία θα βρείτε στη λαϊκή με 0,50 ευρώ και 2 σφουγγάρια κουζίνας.

-Τοποθετήστε το κάθε ένα στο εσωτερικό της τσιμπίδας και πιάστε το με ένα λαστιχάκι ή λίγο σπάγκο. Μπορείτε να βάλετε ακόμα και απορρυπαντικό.

Ένας άλλος τρόπος για να τοποθετήσετε τα σφουγγάρια -εάν δεν έχει βαθουλώματα η τσιμπίδα σας και είναι ίσια- είναι να ανοίξετε με ένα μαχαίρι στο κέντρο του μια εσοχή στο πράσινο μέρος του σφουγγαριού και το κίτρινο διαχωρίζοντάς τα.

Εφαρμόστε τα σφουγγάρια σας σε μια τσιμπίδα.

-Εάν θέλετε κάτι απλά για να αφαιρείτε την σκόνη τακτικά, τυλίξτε σε κάθε πλευρά της τσιμπίδας πανάκια με μικροϊνες με τον ίδιο τρόπο. Περάστε κάθε φύλλο στο στόρι πιέζοντας κάθε φορά την τσιμπίδα. Το πανί είναι μαλακό και σούπερ απορροφητικό και έτσι μαγνητίζει τη σκόνη.

Πείτε όχι στη μονοτονία Η μονοτονία δεν δίνει στιλ σε καμία περίπτωση.

Πείτε όχι στη μονοτονία.

Εκμεταλλευτείτε την τάση και αναμείξτε τα μοτίβα στα υφάσματα χωρίς να σας απασχολεί ιδιαίτερα εάν ταιριάζουν μεταξύ τους. Μην φοβάστε ότι θα υπερβάλλετε. Θήκες μαξιλαριών παλαιότερης μόδας μπορούν τώρα να κάνουν το κρεβάτι σας ή τον καναπέ την απόλυτη τάση.

Βιβλιοθήκη Η βιβλιοθήκη είναι ένα έπιπλο που από πάντα έδινε κύρος στη διακόσμηση του σπιτιού είτε βρίσκεται στο καθιστικό είτε σε κάποιο άλλο δωμάτιο.

Κάντε τη βιβλιοθήκη σας να ξεχωρίζει.

Σημασία έχει όμως να την κάνετε να ξεχωρίζει και να ξεφύγετε από μια κλασική διακόσμηση βιβλιοθήκης. Τοποθετήστε όλα τα βιβλία σε οριζόντια θέση, βάζοντας μόνο 3-4 σε σειρά. Μην βάλετε βιβλία μέχρι επάνω. Αφήστε μερικά μεγάλα κενά για να τοποθετήσετε διακοσμητικά.

Τολμήστε να κρεμάσετε μικρά κάδρα στους σταυρούς που δημιουργούνται εάν έχετε μεγάλο έπιπλο.

Εάν το έπιπλο σας είναι μόνο μία σειρά από ράφια τότε κρεμάστε το κάδρο σε ένα σημείο του ραφιού γεμίζοντας έτσι ένα κενό στο από κάτω ράφι.

Προσωπικές στιγμές Η προσωπικότητα των ανθρώπων που μένουν σε ένα σπίτι είναι πολύ σημαντική και είναι αυτή που θα κάνει ένα στιλάτο σπίτι ακόμα πιο στιλάτο.

Διακοσμήστε με αντικείμενα που σας λένε κάτι.

Σε μια κονσόλα, πάνω σε ένα ράφι της βιβλιοθήκης και σε διάσπαρτα σημεία στο σπίτι διακοσμήστε με αντικείμενα που είναι πολύ σημαντικά για εσάς. Ένα σπίτι έχει ενδιαφέρον μόνο όταν βάλετε κομμάτια της ζωής σας πέρα από αντικείμενα που απλά κάποτε αγοράσατε.

Κάδρα Κάποια από αυτά τα αντικείμενα συναισθηματικής αξίας μπορείτε να τα κρεμάσετε στον τοίχο ενδιάμεσα από κάποια κάδρα.

Κρεμάστε αντικείμενα που αγαπάτε στους τοίχους σας.

Κάντε μια μίξη στον τοίχο με 5-6 κομμάτια. Αφήστε κάποια κενά μεταξύ τους και ιδανικά βάψτε τον τοίχο αυτό ένα χρώμα που θα αποτελεί το φόντο των αντικειμένων και θα τους δώσει βάθος.

Κατασκευές Όταν μιλάμε για προσωπικότητα στο χώρο σίγουρα δεν βγάζουμε απ’έξω τις κατασκευές.

Ένα μικρό τραπεζάκι ιδανικό για να ακουμπάτε τον καφέ σας ενώ βλέπετε τηλεόραση.

Όλοι μας μπορούμε να κάνουμε μια απλή κατασκευή εάν το κάνουμε με αγάπη.

Για να φτιάξετε την κατασκευή της παραπάνω φωτογραφίας θα χρειαστείτε μόνο μια μικρή επιφάνεια ξύλινη (από ένα παλιό ράφι) όχι μεγαλύτερη από 25×25.

Θέλουμε απλά ένα μικρό βοηθητικό τραπεζάκι για το laptop σας ή τον καφέ σας.

Θα φτιάξετε ένα π στο ύψος του δικού σας καναπέ αφήνοντας μερικούς πόντους αέρα για να μπορεί να βγαίνει. Βιδώστε ή κολλήστε επάνω την τετράγωνη επιφάνεια. Μπορείτε να το περάσετε απλά με λίγο λούστρο.

Xρώμα Το χρώμα της άμμου και τα ανοιχτά καφέ είναι η τέλεια βάση για έναν ισορροπημένο οπτικά χώρο.

Το χρώμα της άμμου είναι πολύ της μόδας φέτος.

Είναι επίσης αρκετά εύκολο για όσους δεν είστε σίγουροι για τις διακοσμητικές σας γνώσεις.

Δώστε ένταση στον χώρο με κάποια έπιπλα ή διακοσμητικά με έντονα χρώματα. Το τεχνητό δέρμα, το φυσικό ξύλο και τα φυτά είναι αναπόσπαστο κομμάτι για μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Μπλε βελούδο Το μπλε βελούδο είναι σούπερ τάση και όσο και να νομίζετε το αντίθετο… δεν θεωρείται χειμερινό ύφασμα το βελούδο.

Το μπλε βελούδο αποτελεί τάση φέτος.

Εάν έχετε μια παλιά πολυθρόνα ακόμα καλύτερα. Το παλαιωμένο βελούδο είναι αναντικατάστατο. Διαφορετικά ντύστε την πολυθρόνα σε έναν ταπετσέρη με ένα μικρό κόστος. Συνδυάστε το με πορσελάνινα βάζα.

Πηγή

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Πηγή

Δείτε επίσης

Viral η επιγραφή σε τάφο: Έζησα 90 χρόνια – Πέρασα καλά 8 επί Ανδρέα Παπανδρέου – ΦΩΤΟ

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Viral έχει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη