Κόσμος

«Όμικρον» – Γερμανία: Προς μείωση η διάρκεια της καραντίνας υπό τον φόβο ελλείψεων προσωπικού

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Καρλ Λάουτερμπαχ, εισηγείται τον περιορισμό της διάρκειας της καραντίνας στις επτά από τις 14 ημέρες για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, προειδοποιώντας για σημαντικές ελλείψεις προσωπικού λόγω της μεγάλης εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον.

Σύμφωνα με την πρότασή του, η οποία διαμορφώθηκε σε συνεννόηση με το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», αν εργαζόμενος στον υγειονομικό τομέα ή σε νευραλγικό πόστο, όπως η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, θα μπορεί με αρνητικό μοριακό διαγνωστικό τεστ να τερματίσει την καραντίνα έπειτα από την έβδομη ημέρα.

Τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα θα πρέπει να μπορούν να τερματίσουν την καραντίνα έπειτα από πέντε ημέρες. Ο κ. Λάουτερμπαχ αιτιολόγησε τις αλλαγές επισημαίνοντας τον κίνδυνο σημαντικών ελλείψεων προσωπικού λόγω της μεγάλης εξάπλωσης της παραλλαγής «Όμικρον» και τόνισε ότι οι προτάσεις του βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock