ΕνημέρωσηΠολιτική

Όμικρον: Σκέψεις για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού-«Πονοκέφαλος» το άνοιγμα των σχολείων

Το υγειονομικό «ανάχωμα» απέναντι με την εμπροσθοβαρή εφαρμογή των μέτρων που είχαν εξαγγελθεί για τις 3 Ιανουαρίου με την ταυτόχρονη αυστηροποίηση του πλαισίου λειτουργίας στην εστίαση και στην ψυχαγωγία, αναπόδραστα στρέφει τους προβολείς στα επόμενα βήματα που θα περιλαμβάνει το έκτακτο σχέδιο ταχείας αντίδρασης κυβέρνησης και ειδικών απέναντι στην μετάλλαξη «Όμικρον».

Καταρχάς το νέο έτος φαίνεται ότι θα κάνει ποδαρικό με αποφάσεις για περαιτέρω διεύρυνση της περιμέτρου της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. Πεδίο στο οποίο η κυβέρνηση δείχνει τις επιδόσεις από την τελευταία φάση, έστω και από την έμμεση εκδοχή της υποχρεωτικότητας, που αφορά στην αναμνηστική δόση για την ηλικιακή κατηγορία άνω των 60 ετών. Τα σενάρια θέλουν να περνούν στον αστερισμό της υποχρεωτικότητας και άλλες πληθυσμιακές ομάδες με κριτήριο την ηλικία, και δη για την αμέσως προηγούμενη, δηλαδή για τα άτομα άνω των 50 ετών.

Δηλωτική των κυβερνητικών προθέσεων ήταν και η διακριτή αναφορά του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, κατά τη χθεσινή ανακοίνωση των μέτρων. «Η Κυβέρνηση προφανώς και στο επόμενο διάστημα θα επανεκτιμήσει όλο το πλαίσιο και της υποχρεωτικότητας που υπάρχει ως προς τους εμβολιασμούς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης. Προσδιόρισε δε και το πεδίο στο οποίο εδράζεται αυτή η βούληση: «αφού έχουμε δει ότι υπάρχει μεγάλη κάλυψη και επιθυμία των πολιτών να εμβολιαστούν και λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την υποχρεωτικότητα, καθώς επίσης και για το χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά με τα πλήρη δικαιώματα των εμβολιασμένων».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock