Κόσμος

«Όμικρον»: Τι έδειξε η πρώτη μεγάλη μελέτη για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer

Προστασία 70% από το ενδεχόμενο νοσηλείας μετά από νόσηση με τη μετάλλαξη Όμικρον του νέου κορωνοϊού προσφέρουν δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, έδειξε σήμερα μια μεγάλη μελέτη στον πραγματικό κόσμο σχετικά με τον ενδεχόμενο αντίκτυπο της νέας μετάλλαξης, καθώς η χώρα δίνει μάχη εναντίον μιας έξαρσης των μολύνσεων.

Η μελέτη που δημοσιοποιήθηκε από το μεγαλύτερο νοτιοαφρικανικό φορέα ιδιωτικής υγειονομικής ασφάλισης, την Discovery Health, βασίζεται σε περισσότερα από 211.000 θετικά τεστ Covid-19 που πραγματοποιήθηκαν από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου, περίπου 78.000 από τα οποία αποδόθηκαν στην Όμικρον.

Τα 78.000 αποτελέσματα δεν είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον, πράγμα που σημαίνει ότι η μελέτη δεν μπόρεσε να καταλήξει σε συμπεράσματα σχετικά με την παραλλαγή, η οποία έχει χαρακτηριστεί «παραλλαγή ανησυχίας» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock